TU I JO SOM TRES

«Estic encantat de ser un traïdor»

2
Es llegeix en minuts

Per a un còmic, per a un bufó com ell -dic bufó, perquè sempre reclama per a si mateix aquest apel·latiu- la dissidència no tan sols és un valor: és l'eix fonamental de la seva existència. Parlem d'Albert Boadella. Va ser entrevistat a 'La Sexta noche'. Va dir: «Estic encantat de ser un traïdor català a la Catalunya que hi ha en aquest moment». ¡Ah! No és cap novetat el seu divorci, fins i tot la seva repulsa i menyspreu, envers els impulsors de la independència; sobretot amb la part oficialista de JxSí. I va afegir: «Hi ha dues generacions de catalans educades en l'odi cap a tot el que és espanyol. S'ha creat una paranoia, que és la patologia més fàcil d'induir, contra un enemic inexistent. El conjunt dels espanyols no són enemics de Catalunya. Però s'ha arribat a una situació irreversible». Home, podem estar d'acord o no amb el discurs de Boadella. però el que és indiscutible és que té tot el dret a sortir per la tele i expressar les seves conviccions, sempre incòmodes, a contracorrent i, per tant, valentes. Fins i tot seria colossal que això ho pogués dir a TV-3, per exemple.

Notícies relacionades

Hi va haver, però, un contrast preocupant en aquesta enèrgica nit de Boadella a La Sexta. Quan li van preguntar pels casos de corrupció del Canal de Isabel II, del govern del PP de la Comunitat de Madrid, etcètera. Llavors no vam veure el sarcàstic bufó desinfectant l'escena amb el saludable salfumant del seu mordent. Llavors va abdicar de la seva genialitat com a còmic incisiu i es va transformar en un contemporitzador. «Això passa a tot Europa», va dir amb accent resignat. I va explicar que el més important és que aquí els casos surten a la llum, són jutjats, i van a la presó. ¡Ah! Conec des de fa anys Boadella. Soc gran seguidor de les seves gestes escèniques. Per això em costa comprendre que de sobte dilueixi el seu estimable i corrosiu àcid amb gasosa.

MARHUENDA ESTÀ CONTENT 

MARHUENDA ESTÀ CONTENT i el meu admirat Paco Marhuenda (també a 'La Sexta noche') després de comparèixer davant del jutge per suposades amenaces i coaccions com a director de 'La Razón', va advertir: «Ha sigut molt interessant. He vist una part de la justícia que jo, com a periodista i jurista que soc, no coneixia. Interessantíssim. Jutge i fiscals, ¡no hi ha millors entrevistadors al món!». ¡Ah! Colossal interpretació de la seva mateixa compareixença. L'ha metabolitzat com si fos un turista que de cop i volta efectua un 'tour' per l'Audiència Nacional i fa unes fotos. Apoteòsic.