tu i jo som tres

Granotes i cocodrils al Tramabús

1
Es llegeix en minuts

Tu i jo som tres. Per Ferran Monegal. / periodico

Deia Javier Ruiz, conductor de 'Las mañanas de Cuatro', que el Tramabús de Podem s'ha quedat obsolet. En efecte, ens va treure una imatge del vehicle i hem vist que han hagut d'enganxar-hi 'in extremis' l'egrègia foto d'Ignacio González, la penúltima granota de Doña Espe, al parabrisa del davant, perquè la resta de l'autocar ja era ple. ¡Ahhh! No solament el Tramabús està saturat. Les 'matinées' informatives de la tele estan desbordades amb tanta granota saltant per jutjats i calabossos. «El PP ha transformat la Comunitat de Madrid en una latrina», deia Iñaki Gabilondo en aquest agitat matí i migdiade Cuatro. I també va sortir Juan Carlos Monedero advertint: «La gent que vota avui el PP està votant l'Al Capone dels anys 30». Aquesta 'matinée' televisiva ha sigut esplèndida des del punt de vista zoològic. Aquell represaliat exregidor de Majadahonda, José Luis Peñas, que va ser qui va destapar de debò la 'trama Gürtel', també va ser entrevistat per Javier Ruiz. Va dir: «Aquestes granotes que van sortint ara no són més que unes quantes de les moltes que hi ha a la bassa del PP». O sigui, que va fer com els bons zoòlegs: no només va identificar la bestiola, sinó que també va analitzar l''hàbitat' en què viu amb els seus congèneres. És curiós, fixant-se en el femer, i després de veure com plorava aquell mateix matí Esperanza Aguirre davant d'un núvol d'informadors, Peñas va assenyalar: «Potser són llàgrimes de cocodril, però en qualsevol cas plora per ella, perquè ara -i no vull ser cruel- ella patirà la realitat que no ha volgut reconèixer». O sigui, que la fauna del bassal és variada i frondosa. No solament hi ha granotes, també cocodrils; i no m'estranyaria que demà al matí la tele ens descobreixi algun batraci de considerables dimensions.

Notícies relacionades

La 'matinée' informativa de Javier Ruiz a Cuatro ha sigut doncs una didàctica visita a l'últim que ha aflorat del zoo de la corrupció.

A 'Al rojo vivo' (La Sexta) i en general en tot l'imperi Atresmedia, el seu habitual to muscular informatiu ha hagut de fer equilibrisme en aquesta ocasió. Després de la detenció d'Edmundo Rodríguez Sobrino -conseller delegat de 'La Razón'- i la cita davant els jutges de Mauricio Casals i Francisco Marhuenda -president i director, respectivament, de l'esmentat diari del grup Atresmedia-, ha col·locat els seus informatius en aquella posició que solia fer al circ la gran Pinito del Oro: acrobàcia sobre trapezi.