Nolito, Neymar i Qatar: buscant una injecció d'euros

1
Es llegeix en minuts

El Celta no presta Nolito. Qatar posa un pou a Munic. El Madrid estira el braç a veure si pot acariciar el llom de Neymar. Tres fets, gairebé simultanis, que anuncien perills per als pressupostos futurs del FC Barcelona.

La primera notícia, la de Nolito, evidencia les actuals estretors autoimposades al club. El Celta, requerit a un exercici entre la fe i la filantropia, es nega a complaure Luis Enrique. Josep Maria Bartomeu ha plantejat propostes imaginatives. Potser massa per a la mentalitat tan material del món del futbol. L’operació no ha sortit, però el president li pot argumentar al tècnic que ho ha intentat.

Toca mesurar més que mai els esforços del trident i encreuar els dits perquè uns tacs a deshora no portin cap dels tres al repòs forçat en les cites de la Champions League i les rellevants de la Lliga. Per a les altres, es diria que n’hi ha per anar fent.

100 milions

Davant el peu posat per Qatar al Bayern, és inevitable establir un vincle i pensar que no és una bona notícia per a l’anhelada renovació milionària que persegueix la directiva blaugrana. Sembla que la negociació s’ha torçat. Diguem-ho amb cautela, perquè l’associació amb el discutit règim del Golf mai ha lluït per la seva claredat. 

Notícies relacionades

El club necessita la seva injecció de diners. I si no arriba, perquè Qatar considera que amb un pou a Munic i uns quants al París SG ja va servit, resulta lògic creure que, tard o d’hora, Bartomeu i el seu flamant equip de màrqueting trobaran un coixí ple de bitllets en alguna multinacional. El trident no és una mala targeta de visita. 

Drama absolut si no aparegués la injecció en qüestió. Amb la colossal nòmina de salaris de la plantilla, que creixerà encara més quan s’emprengui la renovació de Neymar –en particular si el tempta el Madrid–, el club pot necessitar uns 100 milions d’euros bruts només per pagar les fitxes de Messi, Suárez i el brasiler. Beneït desafiament.