La clau

Varufakis i les maleïdes samarretes

1
Es llegeix en minuts

Varufakis va sortir en samarreta per celebrar a la televisió el no dels grecs. Alguns es van fixar més en la indumentària del ja exministre que en la contundència del discurs. La web del diari La Reppublica es va incendiar perquè van destacar la samarreta al titular. La vehemència dels romans, ja se sap.

Res millor que el vestit cenyit de l'encorbatat Guindos repartint noves amb el no menys pompós Montoro, fidels protectors de la sòbria Sáenz de Santamaría, ara que tot fa olor d'eleccions i toquen rebaixes tributàries que més endavant pagarem tots.

Una americana i uns pantalons xinesos va ser l'uniforme idoni per estirar les cames al ranxo de Bush, després de deixar anar el botó estrangulador de la camisa que va alliberar el riure de hiena. La jaqueta de pana va fer president el monjo Isidoro, aquell González que avui llueix guayabera abans d'embarcar en iot caribeny. Fidel Castro era el revolucionari verd oliva que es camufla amb xandalls d'Adidas, mentre el seu germà Raúl es posa vestit per pactar amb Obama l'obertura d'ambaixades. Les samarretes amb la cara del Che Guevara conserven el valor del missatge malgrat el fals disseny italià que va intentar domesticar estampant corbates duty free.

La samarreta sense eslògan de Varufakis és vistosa com les grafiteres de David Fernàndez. Les peces del cupaire han posat nerviosos els expenedors de carnets de bona conducta, els mateixos que reclamen un canvi de modista per a l'alcaldessa Colau.Maleïdes samarretes. Han acolorit els carrers aquests anys de crisi: antidesnonaments, en defensa de la sanitat i l'ensenyament públics, contra les retallades, per la independència, per la justícia social...

Bermudes al Parlament

Notícies relacionades

Que es resignin els que es burlen de les samarretes. Els temps han canviat amb la deixadesa indumentària. La cua de Pablo Iglesias, la samarreta reivindicativa o la camisa de quadros acaben de ser superades davant la imatge del portaveu de la PAH en bermudes dirigint-se al Parlament de Catalunya.

Ara ja només falta derrotar els porters de discoteca. Visca la bamba.