2
Es llegeix en minuts

Aquestes eleccions al Parlament Europeu seran les  més importants de la història de la Unió Europea. Perquè està en joc un canvi de rumb de les polítiques econòmiques de la Unió que permeti la sortida de la crisi i els seus devastadors efectes socials a l'Europa del sud. A més per primera vegada en unes eleccions al Parlament Europeu,  el  seu resultat dictaminarà qui serà el proper President de la Comissió Europea i els socialistes, socialdemòcrates i laboristes ens presentem amb un magnífic candidat: Martin Schulz.

En aquestes eleccions està en joc la convivència ciutadana i la supervivència mateixa de les Institucions europees. Ambdues s'estan veient assetjades per l'onada de populisme anti-Europeu i de tecnocràcia conservadora que és insensible al patiment dels ciutadans. Els socialistes, per fer-hi front, hem de ser el vehicle de canvi i l'esperança de milions de progressistes arreu del continent.

Alguns estan interessats en situar aquests comicis europeus en clau nacional. No faríem cap favor a Catalunya ni a Europa si ho permetéssim. N'hi ha que preferirien una baixa participació que provoqui un Parlament propi d'un trencaclosques amb l'objectiu de que res canviï  però  els catalans hem de ser protagonistes de l'esdevenir col·lectiu del continent i les seves institucions. Aquest és el millor servei que podem fer a Catalunya i a Europa. 

Represento una generació que sempre s'ha sentit Europea però que també ha estat qui més ha percebut la dimensió europea de la crisi, derivada de les respostes de les seves institucions. Orgullosos del llegat aconseguit pels socialistes en l'àmbit municipal, autonòmic i estatal, no estem disposats a permetre que es continuï  imposant l'actual agenda de contrareformes. Unes polítiques que destrueixen el nostre llegat col·lectiu, desmantellen els drets consolidats per generacions i que de retruc provoquen unes desigualtats absolutament inacceptables. Per això avui és necessari canviar les regles del joc allà on es dissenyen, a les Institucions Europees.

Per aquesta raó he decidit presentar-me a les eleccions Primàries que celebrarà el PSC per escollir el seu cap de llista a les Eleccions Europees. Per aportar la meva energia, els meus coneixements i la meva tenacitat i visualitzar, d'aquesta forma,  la regeneració política i els canvis que la ciutadania reclama.

Notícies relacionades

La meva formació com a jurista especialitzat en Dret Comunitari, vaig ser professor a la Universitat en aquest àmbit, i el meu pas per la política local durant els darrers anys m'han permès tenir els coneixements del fet global i a la vegada ser conscient dels problemes quotidians dels ciutadans. Però especialment vull posar al servei del col·lectiu la meva vocació d'activista polític. Una vocació que m'ha permès durant la darrera dècada ocupar diferents responsabilitats al servei del socialisme català i participar de primera mà de la coordinació política Europea en l'àmbit de la YES –Young European Socialists.

La nostra fortalesa radica en la capacitat de construir projectes col·lectius. Per això, dono aquest pas endavant, perquè ho faig acompanyat de moltes persones que són la mostra de què el PSC és un partit amb molt futur. I volem construir el futur allà on ho farem al segle XXI, a Europa. Aquesta és una gran oportunitat per posar-ho de relleu. Espero que junts puguem aixecar la veu i construir el futur que Europa necessita i els europeus mereixem.