2
Es llegeix en minuts
Congressistes 8 Participants en l’última edició del congrés de mòbils a la Fira de Barcelona.

Congressistes 8 Participants en l’última edició del congrés de mòbils a la Fira de Barcelona. / MIQUEL MONTFORT

Al·leluia! Donem gràcies a la senyoraEuropa. Sembla que a la fi algú “dels que manen” en aquesta la nostra Unió, plena d'harmonia i sense barreres, ha posat a treballar el seu sentit comú i ha vist que en un món digitalitzat fins al moll de l'os, on ja no només les barreres administratives s'han eliminat, sinó fins i tot les espacials, no té sentit que puguis anar a l'altra punta del continent de cap de setmana per 50 euros i que quan tornis a casa t'adonis que compartir la teva escapadeta aInstagram te n'ha costat 100. Vivim en un continent en què lamobilitat és la moda, on omplir la nevera i quedar-te a casa un cap de setmana és gairebé més car que agafar un avió, i on el 80% de la gent que es mou viu a més enganxada a almenys una o dues xarxes socials. Els aeroports s'han convertit en un lloc normal de pas, volar és una acció freqüent per a cada vegada més persones. Compartir fotos, actualitzar estatus i tuitejar, també. Però has de fer un esforç considerable per separar l'una de l'altra. Per recordar-te constantment que mentre estàs a l'estranger ja no ets un ésser social i connectat. Ets un jonqui de les xarxes wi-fi obertes, brandant el teu 'smartphone' com un explorador a la recerca de senyals del més enllà.

Els capitosts de laComissió Europeahan decidit que ja n'hi ha prou de tant ridícul i han posat fi al nostre patiment abolint lestarifes 'roaming'a la UE. Així doncs, la teva operadora no et podrà cobrar més per parlar amb la teva mare des d'Estònia o des del sofà de casa teva, ni per fer 'check-in' a Foursquare cada vegada que giris una cantonada a Roma. Fins aquí bé. I quan ja gairebé tenia oberta una nova pestanya per buscar un vol a Ryanair (al pesar meu), els meus ulls (que seguien llegint lanotícia) van caure en el detall informatiu que deia “entrarà en vigor el juliol del 2014”. ¿Com? M'hi vaig endinsar una mica més. Doncs sí, tindrem la mateixa tarifa a casa que a fora, així de simple. Alguns fins i tot diuen que baixarà. Fa un mes em va costar una trucada de cinc minuts que la meva companyia mòbil m'activés un pla per cobrar-me 4 euros/dia per tenir veu, SMS i dades a l'estranger. Això sí, trigaran tot un any a estalviar-nos aquests cinc minuts de les nostres vides.

D'aquí sis setmanes les companyies han de presentar els seus plans per dur a terme el canvi i l'impacte sobre les tarifes. Bé, encara els sobren 46 setmanes. No hi ha res a construir ni infraestructures a canviar. Simplement l'acte intangible de no haver de demanar permís a ningú per dur el teu jo 2.0 a fora.

Notícies relacionades

En un món que es mou a la velocitat de la llum i on els canvis històrics estan a l'abast d'un botó, els interessos foscos dels que dominen segueixen marcant el pas de la nostra evolució.

Postpublicat al portal d'opinió50x7