El torn

Els elfs estan revoltats a Islàndia

1
Es llegeix en minuts

Mentre els vulcanòlegs adverteixen d'un inusual augment de l'activitat del volcà islandès Hekla, i mentre les conseqüències de la crisi econòmica encara es noten en aquella illa remota, els diaris islandesos informen d'una estranya rebel·lió d'elfs a la localitat de Bolungarvík, als fiords de l'oest. Tot va començar de la manera més innocent, amb la construcció d'unes barreres que pretenien frenar les allaus de neu. Però alguna cosa es devia fer malament, ja que els elfs (uns éssers ocults en què creuen un 60% dels islandesos) van decidir boicotejar les obres i van provocar fallades en la maquinària implicada i fins i tot una explosió no prevista que va llançar unes quantes roques sobre el poble.

Notícies relacionades

A Islàndia, els elfs es prenen seriosament, fins a l'extrem que abans de traçar una nova carretera els experts estudien les roques i, si creuen que hi poden viure elfs, opten per desviar la via. En el cas de Bolungarvík, una espiritista va aconseguir convèncer el sacerdot local perquè beneís les roques on se suposa que habiten els elfs. El capellà ho va fer, però els episodis nefastos es repeteixen. Les últimes notícies indiquen que una sèrie de veïns han demanat que el consistori demani disculpes als elfs per haver envaït les seves roques, però l'alcalde s'hi ha negat, al·legant que prefereix «opcions més racionals». Davant la negativa, el cantant localBenedikt Sigurdssonha decidit cantar a prop de les roques per apaivagar els elfs, però la història encara no s'ha acabat.

Ignoro com acabarà aquest episodi tan típicament islandès, però val més no prendre-se'l a broma. Veient el mal rotllo que l'erupció del volcà Eyjafialla va repartir per l'espai aeri europeu l'any passat, valdrà més calmar els elfs de seguida, amb el mètode que sigui. I és que si els agafa per boicotejar el turisme, ja tenim l'embolic muntat.