On Catalunya

‘Last minute’

Aquí pots comprar regals de Nadal d’última hora

Si encara no sabeu què regalar, aquí teniu una llista de botigues de Barcelona que ni la de Santa Claus

Barcelona 31 10 2020  Las librerias se llenan de gente debido a posibles confinamientos  Libreria Norma comics  FOTOGRAFO SERGI CONESA

Barcelona 31 10 2020 Las librerias se llenan de gente debido a posibles confinamientos Libreria Norma comics FOTOGRAFO SERGI CONESA

7
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nadal ja ha arribat. Queden hores per a la nit de Nadal. I tot i que faci setmanes que la invasió de llums nadalencs ens avisa, un any més hem deixat les compres per a l’últim minut. Així que agafeu el moneder i sortiu de pressa al carrer. O aquestes festes l’únic rei que vindrà serà l’emèrit. ¿No saps què regalar? Aquí teniu una llista que ni la de Santa Claus.  

1. Per a l’otaku 

Marxandatge friqui.

A totes les famílies hi ha un otaku. Segurament, perquè el K3 va bombardejar amb tant anime els nens dels 80 i 90 que ara es mouen en la cultura nipona amb més facilitat que Rajoy en la comissió Kitchen. Per això, la primera parada del tour de compres d’última hora són les Galeries Maldà (Portaferrissa, 22), el nucli de la cultura friquii barcelonina on, entre d’altres, és la Nintienda, un local íntegrament dedicat a Nintendo. O, pla b, Norma Comics (passeig de Sant Joan, 9), el centre neuràlgic del conegut com a triangle friquii de Barcelona. 

I si vols regalar roba d’inspiració ‘mangaka’, tens Madame Chocolat (ronda de Sant Pere, 68), una botiga amb un estil entre el gothic lolita i el k-pop, o Pampling (amb diverses seus a la ciutat), més dirigida als estampats anime.   


2. Per als cuinetes 

A llepar-se’n els dits

Tots en coneixem un: el que presumeix de fer millors croquetes que l’àvia. Perquè el seu repertori culinari estigui a l’altura de la seva vanitat, regaleu cursets de cuina. Per exemple, els de Cook&Taste (Paradís, 3), a prop de la plaça de Sant Jaume. O els del Hofmann (l’Argenteria, 74), que van des de sushi fins a rebosteria. I al Poblenou, els de Lov Ferments (Pallars, 85), per aprendre a fer kombutxa, cervesa i fermentats. I, fins i tot, una opció per fer el curset sense sortir de casa: Ohlechef t’envia els ingredients i xefs top et donen una ‘masterclass’ en ‘streaming’. I apa, als fogons.   


3. Per a l’estudiant 

Gastant tinta.

Següent parada: dues de les papereries més mones de Barcelona: Entropia (Aribau, 127) i Raima (Comtal, 27), «la més gran d’Europa», segons asseguren els seus propietaris. Recarregueu de llibretes, bolígrafs i subratlladors el nebot universitari que, pobrissó, té exàmens al gener, així que tindrà unes festes més mogudes que una reunió familiar dels Roy, els de Succession. 


4. Per a l’esportista 

Més enllà del ‘crossfit’

Cada 1 de gener tots diem el mateix: aquest any, sí que sí, ens apuntem al gimnàs. Potser el 2020 veu tenir la Covid com a excusa, però ara ja no cola. I més encara veient aquest familiar vostre que va prometre fer esport i ha tingut la poca consideració amb la resta dels procrastinadors de complir la seva paraula. 

Per forçar-vos a fer exercici i, a més, donar-li un bon detall nadalenc, regaleu-li una classe d’algun dels esports de moda (i sumeu-vos-hi com el seu +1). Per exemple, escalada ‘indoor’, l’esport estrella de Tinder, a Sharma Climbing, amb rocòdroms al Besòs (Marroc, 206) i a Gavà (el centre més gran d’Espanya). 

¿Que té vertigen? Doncs llavors regaleu sessions de ioga a la terrassa del Palace (Gran Via de les Corts Catalanes, 668), que també estan a l’altura. Inscripcions a Fever, coorganitzadors juntament amb Frizzant (Gran Via de les Corts Catalanes, 692). 


5. Per al fan de les pel·lícules 

Regaleu cine.

Es van intercanviar dos missatges per Tinder i en la seva ment ja estaven amb hipoteca, gos i fills. Tots coneixem aquesta persona absurdament de pel·lícula la vida de la qual eclipsaria la filmografia de Cameron Díaz. Perquè comenci l’any veient pel·lícules i no muntant-se-les, regala cine. Per exemple, a Cineaddicte (Sant Lluís, 40) i Video Instan (Viladomat, 239), dos dels últims videoclubs de Barcelona, on podràs comprar, llogar o, en aquest últim, fins i tot reservar una sala privada tota mena de films. 

Si preferiu fer una passejada entre paradetes, el Dominical de Sant Antoni obre de 8.30 h a 14.00 h al voltant del Mercat de Sant Antoni (Comte d’Urgell, 1). Segur que trobeu grans clàssics del setè art.

O sempre pots comprar-li un abonament a la Filmoteca (Salvador Seguí, 1), que costen entre 60 i 90 euros, depenent de l’edat. O inscriure-us al club del Phenomena (Sant Antoni Maria Claret, 168), que té una promoció de dos carnets per 70 euros.


6. Per als acabats de mudar 

Any nou, casa nova

I per a aquells que van decidir concloure el 2021 amb una mudança, el regal és fàcil: un ‘trasto’. Sí, aquests objectes que no serveixen per a res i que només es poden descriure com: «¿On ho poso?». Això sí, ja que en regaleu un, que sigui bonic. Les especialistes en aquests souvenirs són Chandal (Tantarantana, 16) i Fantastik (Joaquín Costa, 62), amb objectes vintage de tot tipus, ús i nacionalitat que convertirien qualsevol prestatgeria en el MoMA.

Una altra opció, que a més és DIY: envia’ls a un taller de ceràmica, que es taquin les mans com si estiguessin ficats a ‘Ghost’ i que es facin el seu propi gerro o tassa. Per exemple, a Bcn Clay Studio (Providència, 57) i Cerámica Forma (Enamorats, 78). És el pla 2 en 1, s’entretenen tota la tarda i ells mateixos es fan el regal. Així, si no els agrada el resultat, no haureu d’entonar el mea culpa donant-los el tiquet de devolució.   


7. Per al rodamon 

Recorre el globus

Des que va començar la pandèmia, s’ha acabat col·leccionar visats com si fóssiu Thanos amb les pedres de l’infinit. Ara, el viatge més apassionant ha sigut al centre de vacunació. Per a tots aquells que tinguin ganes d’agafar un avió a l’altra punta del món de manera totalment improvisada, regaleu-los un globus terraqüi de Monimoon (Pau Alsina, 55), llibreria que els ven en abundància. Tindran el món al palmell de la mà, preparat per recórrer-lo amb un sol gir de canell.

O si voleu curar-los la nostàlgia de volar, sempre hi ha l’opció de canviar el globus terraqüi per un globus aerostàtic. Balloon Flights (Montsió, 10) organitza uns plans per sentir-se com Willy Fog, amb una volta aèria al voltant de Montserrat i un esmorzar campestre inclòs. 


8. Per a l’esotèric 

Tarot, pedres i txakres

¿Us va avisar que anéssiu amb compte amb els vostres ex perquè estàvem en Mercuri retrògrad? ¿Us va dir que no discutíssiu amb un Taure? ¿Que no us fiéssiu d’aquest Capricorn? Segur que ja sabeu de qui parlem: aquest amic més místic que la Hierbas. Doncs ja teniu regal: passeu per Vives de la Cortada (Ciutat, 7), que porta des del 1976 venent tota mena de pedres per regular txakres i netejar energies. 

Però si l’inquieta el que li ofereix el 2022, viatgeu al futur sense necessitat del DeLorean: feu-ho amb el tarot. Alguns dels clàssics barcelonins, el Tarot Estudi Barcelona (Ocells, s/n), el Tarot Karmen (Gran Via de les Corts Catalanes, 839) o La Libèl·lula Màgica (Còrsega, 605). I a veure si, tirant-vos les cartes, comenceu l’any nou amb un as sota la màniga. 


9. Per al boig dels gats 

Un regal felí

«Estic en una relació tòxica», deia una tuitaire, acompanyant-ho d’una foto de la seva mà, plena de ferides, i del causant, el seu gat. Segurament, l’única relació insana aprovada pel vostre psicòleg. Per a tots els bojos dels felins, La Llama Store (Villarroel, 34), entre molts altres objectes d’humor, ven un kit de frenología felina per llegir la ment del teu gat. Així entendreu què passa pel seu cap mentre ignora la vostra crida. També hi ha Suara Store (Fusina, 6) i CatSHOP... by ADiRA (Consell de Cent, 589), on trobaràs tant marxandatge de cat-lovers que podries convertir tot el teu bloc en l’equivalent felí a una penya futbolera. 


10. Per al cunyat pesat 

Hora de canviar d’acudits.

Notícies relacionades

Cada vegada que explica un acudit, es desperta una nova onada del feminisme amb la força d’un tsunami. Al seu costat, fins i tot Bertín Osborne sembla Judith Butler. Òbviament, parlem de l’enemic públic dels sopars familiars: el cunyat i la seva artilleria d’acudits amb olor de naftalina. 

Per a ell, toca carbó. O, si prefereixes un regal menys passivoagressiu, a La Llama Store (Villarroel, 34) tenen ciris d’oració amb els personatges de Seinfeld, entre altres còmics. Que n’encengui un a la missa del gall, a veure si amb una mica de sort el miracle nadalenc d’aquest any és que aconsegueixi esbossar-vos un somriure.

Temes:

Botigues