2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Mercè 2023 ofereix, des d’aquest divendres 22 al dilluns 25, més d’un centenar de concerts a 16 escenaris repartits per tota la ciutat. Una selecció acurada i interessant de noms de l’escena local, nacional i internacional, així com propostes especials ideades i creades per a l’ocasió. Una programació extensa i profunda per capbussar-s’hi.

A continuació, cinc propostes destacades:

iLe i Pongo


Divendres 22, 21.30 i 23.30 hores. Teatre Grec

El Teatre Grec, un dels escenaris més singulars de la Mercè (n’hi ha un total de 16), acull en el tret de sortida de la festa major de Barcelona un doble concert de latituds llunyanes. Primer la porto-riquenya iLe, excorista de Calle 13 (junt amb els seus germanastres Residente i Visitante), que promet un directe en què incorpora diferents gèneres acompanyada de dues guitarres, bateria i teclats. Segon, serà el torn de la cantant angolesa Pongo (23.30 h), bomba i referent en la barreja del kuduro amb l’electrònica de ball.


Rumba All Stars


Dissabte 23, 22.00 hores. Avinguda de la Catedral

En un moment en què la candidatura de la rumba catalana per ser reconeguda per la Unesco està en perill, la Mercè ve al rescat per celebrar el gènere musical, oblidar les penes i presentar un concert de festa contagiosa. Un projecte que compta amb figures com Sicus Carbonell (Sabor de Gràcia), Muchacho, Jack Tarradellas, Susy Ferrer, Laura Ferrer i Lucía Malla. Un espectacle per celebrar la germandat, la vida i el pes d’un gènere lligat estretament a Barcelona i els seus carrers.


Mushkaa


Dissabte 23, 22.30 hores. Moll de la Fusta

Quan els programadors del BAM, amb un radar més que preciso, van contactar amb Irma Farelo, nom real de Mushkaa, era una artista emergent que prometia no necessitar gaire temps per convertir-se en referent. Però la de Vilassar de Mar, de 19 anys, ha cremat etapes fins i tot més ràpid del previst i arriba a la Mercè com una de les capitostes d’aquest nou pop en català que ve de la música urbana. Mushkaa actuarà al Moll de la Fusta en una nit dedicada a caps del gènere, amb el tancament de la rapera barcelonina Anier.

‘Mil veus per a Víctor Jara’

Diumenge 24, 22 hores. Avinguda de la Catedral

Sens dubte un dels concerts més especials de la Mercè 2023 serà el que commemorarà el 50 aniversari de l’assassinat del cantautor Víctor Jara durant el cop d’estat a Xile. A l’escenari es combinaran textos i cançons amb la presència de veus catalanes (Sílvia Tomàs i Rusó Sala) i xilenes de l’envergadura d’Anna Tijoux i Javiera Mena, així com la jove McMillaray, per homenatjar al referent de la música llatinoamericana. Totes estaran acompanyades per una banda dirigida per Marina Alcantud i Borja Penalba.

Piromusical: 30 anys de Sónar


Dilluns 25, 22 hores. Avinguda de la Reina Maria Cristina

També serà especial el tancament d’aquesta Mercè, amb el seu icònic Piromusical, que aquest any tindrà una banda sonora composta pel festival Sónar per culminar així les celebracions pel seu 30 aniversari. Un espectacle de prop de 30 minuts en què la música guanya fins i tot més pes que en les edicions anteriors. Serà un viatge per aquestes tres dècades de festival protagonitzades per cançons d’alguns dels artistes més rellevants que han passat per la gran cita de les músiques avançades. Una gran festa en què es ballaran temes de Daft Punk, Björk, Bad Bunny i Rosalía, entre molts d’altres.