Escàndol al Regne Unit

Russell Brand utilitzava un xòfer de la BBC per recollir la seva nòvia adolescent a l’escola

3
Es llegeix en minuts
EFE

La Policia Metropolitana (Met) ha començat a recollir informació sobre el suposat maltractament a les dones de l’actor i comediant Russell Brand, acusat de violació i agressions sexuals, el comportament del qual també serà investigat per la corporació pública BBC.

Un dels fets del cas que incumbeix directament la televisió pública britànica és la revelació que el còmic va utilitzar el seu servei de transport per recollir una noia de 16 anys de l’escola perquè pogués saltar-se les classes i visitar-lo a casa, segons ha revelat el diari ‘The Times’.

La dona, que acusa Brand d’agredir-la sexualment quan era adolescent, recorda anar i tornar de casa seva al nord de Londres en un cotxe amb xòfer pagat per la corporació.

Segons el diari anglès, durant la seva relació, que va començar després que Brand la conegués caminant pel centre de Londres, Brand suposadament una vegada la va obligar a practicar sexe oral fins a gairebé provocar-li l’asfíxia, i ella afirma que va haver de donar-li un cop de puny a l’estómac perquè parés. Tenia 30 anys quan ella, de 16, el va conèixer.

Fonts de la policia expliquen que el cos investigarà les acusacions recollides en una investigació dels diaris ‘The Times’ i ‘The Sunday Times’ i de la televisió Channel 4, i van convidar qualsevol persona que tingui informació a acudir-hi.

«Coneixem les notícies als mitjans sobre una sèrie d’acusacions d’agressions sexuals. Fins al moment, no hem rebut informes sobre això. Si algú creu que ha sigut víctima d’una agressió sexual, al marge de quan va passar, els animem a contactar amb la policia», va dir un portaveu policial a ‘The Times’.

La policia preveu, a més, contactar amb els mitjans que van publicar l’exclusiva per garantir que qualsevol víctima pugui denunciar el cas.

De la mateixa manera, la BBC, per a la ràdio de la qual Brand va treballar entre el 2006 i el 2008, va explicar que «està examinant urgentment» qualsevol possible conducta abusiva del presentador.

L’agència literària que representava el comediant, Tavistock Wood, ja ha anunciat que deixarà de treballar amb ell, mentre que la productora Banijay, per a la qual Brand va intervenir en programes televisius, «cooperarà amb qualsevol petició d’informació» que se li sol·liciti.

El ministre britànic d’Exteriors, James Cleverly, va dir aquest diumenge que el sector de l’entreteniment ha de respondre les preguntes que han sorgit sobre el comportament de Brand, que va estar casat amb la cantant Katy Perry.

El cap de la diplomàcia britànica va reclamar ser «especialment curós» quan s’escoltin «les veus de la gent que està relativament indefensa, perquè hem perdut oportunitats col·lectivament per fer el que és correcte i intervenir molt abans».

El comediant ha sigut acusat per quatre dones d’haver comès agressions sexuals contra elles entre el 2006 i el 2013, en la cúspide de la seva fama com a presentador al Regne Unit i actor a Hollywood, mentre que altres dones van dir haver patit la seva conducta «controladora, abusiva i depredadora».

En un vídeo que Brand va penjar aquest dissabte a les xarxes socials abans que les acusacions sortissin a la llum, va negar haver comès les «greus acusacions» que els mitjans participants en la investigació li imputen.

Notícies relacionades

En la seva primera aparició en públic després de conèixer-se les acusacions, Brand va ser ovacionat dissabte a la nit per un públic entusiasta a l’actuar en el seu espectacle al teatre Troubadour Wembley Park, al nord-oest de Londres.

Segons la BBC, després de demanar al públic que no gravés, Brand, que en els últims anys s’ha convertit en un divulgador de les teories de la conspiració a través de les xarxes socials, on gaudeix d’un gran seguiment, va agrair el seu suport i es va referir a les acusacions, sense entrar-hi.