Entendre-hi més

Paulina Rubio, una diva com les d’abans

La mexicana exerceix de cap de cartell en el concert Pride BCN

Paulina Rubio, una diva com les d’abans

Jason Koerner

3
Es llegeix en minuts
Natalia Araguás
Natalia Araguás

Periodista

ver +

Amb més de 40 anys de carrera musical a la seva esquena, Paulina Rubio (Mèxic, 1971) es reivindica com una diva –«m’ho he guanyat», va declarar en última promoció– i exerceix com a tal. Una diva a la manera antiga, de les que no sempre presenten un comportament ni unes analítiques per emmarcar però a canvi celebren sonats concerts, com va fer a la Festes de l’Orgull LGTBIQ+, sota una capa de tul amb els colors de l’arc de Sant Martí, on va rebre el premi honorífic Mr Gay Espanya pel suport al col·lectiu al llarg de tota la seva carrera. La noia daurada tornarà a actuar com a cap de cartell al concert del Pride BCN que se celebra dissabte vinent. Ho donarà tot davant un públic que mai va tenir muses de perfil baix, honrada segons confessa que la imitin amb perruca rossa i sabatots.  

Als seus 52 anys, la cantant, que va començar la seva trajectòria quan en tenia tot just deu a la banda Timbiriche, ha passat en els últims temps per tràngols difícils. Entre ells, destaca la mort l’estiu passat de la seva mare, l’actriu Susana Dosamantes, una dona forta que sempre va prendre com a exemple i la pèrdua de la qual encara no ha superat. Paulina Rubio tampoc va portar bé el confinament, segons va quedar patent en una viral actuació des de la seva casa de Miami que va començar amb l’errada frase «‘Me uno a esta causa. Yo me quedo en causa’» i no va millorar a l’equivocar-se fins i tot amb la lletra i la melodia de les seves cançons. Després de la pandèmia, Paulina Rubio va emergir amb un nou disc, ‘No es mi culpa’, un tema discotequer en el qual reivindica les nits de festa, tequila i rock and roll. Però la promoció del disc també va fer parlar, amb comentades entrevistes com la que va protagonitzar a Antena 3 juntament amb Sonsoles Ónega: es va presentar amb un ostensible retard, posant pegues a la microfonista al plató –no me’l posis allà perquè el micro pesa més que la camisa, em veuràs la mamella»– i va tenir lapsus cridaners, com dir que acabava de parlar «amb la seva germaneta» Rocío Jurado quan en realitat es referia a la seva filla, Rocío Carrasco.

Una pedra al camí

Notícies relacionades

Igualment polèmica va resultar la seva recent entrevista amb Eva Soriano, en què la cantant, cuirassada rere unes ulleres de sol com acostuma a fer, va emplaçar la humorista a netejar-li el cul. Segons va transcendir després, l’hauria molestat que Eva Soriano fes broma que «el trosset d’Espanya» que s’havia emportat, en comptes del fill que va tenir amb Colate Vallejo-Nágera, fos «una pedra del Teide». La cantant va entendre que era una al·lusió velada a aquelles imatges seves que es van publicar l’estiu passat fent les necessitats a la platja i netejant-se amb una pedra, per això el seu estirabot. 

Paulina Rubio continua sent la mateixa que es va donar a conèixer a Espanya en els primers anys dels 2000 amb hits tan ballables com ‘Y yo sigo aquí’ o ‘Lo haré por ti’, mentre la seva relació amb Ricardo Bofill júnior copava la premsa rosa. O almenys ho sembla: no renuncia a les seves inconfusibles ondes rosses ni a la minifaldilla com a peça fetitxe. A més de diva, en els últims temps es reivindica en la seva faceta de mare del Nico i l’Eros, l’últim fill del cantant mexicà Gerardo Bazúa. De fet, li agradaria produir una sèrie perquè els seus fans la coneguin en totes les seves dimensions. Sobre els pares dels seus fills, prefereix no dir ni una sola paraula, com diu una de les seves cançons. Afortunada en la seva carrera musical, no ho ha sigut tant en les seves relacions.