Estrena a HBO Max

Lily-Rose Depp, de Chanel a una estrella del pop nu a ‘The Idol’

  • ‘Sexe a Nova York’: les dones difícils (per fi) han arribat a la televisió

  • Com van entabanar l’escriptor Michel Houellebecq per sortir en una pel·li porno (segons ell mateix)

Lily-Rose Depp, de Chanel a una estrella del pop nu a ‘The Idol’

EPC

4
Es llegeix en minuts
Natalia Araguás
Natalia Araguás

Periodista

ver +

«És impressionant, una noia jove d’una nova generació amb totes les qualitats d’una estrella», va sentenciar sobre Lily Rose-Depp el dissenyador Karl Lagerfeld quan va apostar per ella per renovar la imatge de Chanel quan només tenia 16 anys. Abans havia descobert la seva mare, Vanessa Paradis, que va publicitar el 1991 el perfum Coco de la ‘maison’.

Tan lànguida com ella però amb una mirada fosca idèntica a la del seu pare, Jonny Depp, Lily-Rose Depp es va enfundar en un minivestit vintage de lluentons negres de Chanel, dissenyat feia tres dècades pel seu mentor, per posar a l’alfombra vermella de l’últim festival de Cannes en un dels moments més decisius de la seva carrera. L’actriu presentava ‘The Idol’, la nova sèrie del creador d’‘Euphoria’, Sam Levison, que HBO Max estrenarà aquest diumenge, precedit per la polèmica.

Lily-Rose Depp dona vida a Jocelyn, disposada a donar-ho tot per convertir-se en l’estrella de pop més important del món i la més sexi, malgrat la seva fràgil salut mental. La sèrie comença al moment en què la Jocelyn pateix un brot psicòtic a causa de la mort de la seva mare: lluny de remuntar, la cantant cau en picat al més pur estil Britney Spears –‘Give me More’ sona al ‘teaser’– quan es creua al seu camí un tèrbol empresari de clubs nocturns (interpretat pel cantant The Weeknd) que resulta ser el líder d’un culte modern en el qual ella es recolza per rellançar la seva carrera.

Les crítiques s’han acarnissat amb l’empatx de sexe explícit de ‘The Idol’, la seva apologia de les relacions tòxiques i un guió amb molt excés que no serveix per transcendir el clixé de nina trencada. «No necessito veure més Lily-Rose Depp despullada» o que «és la versió televisiva del ‘clickbait’» han sigut alguns dels comentaris de la premsa especialitzada després de la preestrena de la sèrie a Cannes.  

Lily-Rose Depp, que va complir 24 anys el 27 de maig, no és neòfita en el cine. Va debutar en la pel·lícula ‘Tusk’ el 2014 amb un paper escrit especialment per a ella, dos anys després va formar part del repartiment de ‘Yoga Hosers’ i va encarnar Isadora Duncan a ‘La ballarina’. Després van venir ‘Planetarium’, on compartia protagonisme amb Natalie Portman; ‘Un hombre fiel’, amb Louis Garrel i Latitia Casta, i el seu reconeixement el 2019 com a Catalina de Valois a ‘El Rey’.

«Crec que he de treballar el doble per demostrar que no soc només un cognom», ha repetit l’actriu en diverses entrevistes davant les recurrents acusacions de nepo baby que pesen sobre ella. «Sempre te’n pots anar a plorar al sofà del teu pare a la vila de Malibú», li va respondre la model Vittoria Ceretti a través del seu Instagram després d’una última entrevista a la revista ‘Elle’ en la qual Lily-Rose Depp tornava a lamentar que «la gent té idees preconcebudes sobre tu o sobre com has arribat aquí». 

Malgrat la seva experiència com a model i actriu, aquesta vegada Lily-Rose Depp assumeix el repte de la seva primera gran producció en un gegant de l’‘streaming’ com HBO, que des del primer moment va posar el focus en ella. «És com una fantasia de violació que podria tenir qualsevol dels homes tòxics que surten a la sèrie», va confessar un dels integrants de ‘The Idol’ a ‘Rolling Stone’. El seu rodatge va ser qualificat d’esgotador i caòtic, Amy Seimetz va abandonar el projecte per la seva falta de perspectiva femenina i va ser llavors quan Sam Levinson va assumir-ne el comandament. Lily-Rose Depp va haver de sortir en la seva defensa dient que les seves opinions van ser valorades pel creador d’‘Euphoria’ i que era un dels millors directors amb qui ha treballat. 

Notícies relacionades

A l’espera de veure si la sèrie supera la revàlida de l’audiència, és d’esperar que Lily-Rose Depp, famosa des del bressol, apadrinada per Marilyn Manson en persona, es blindi de les crítiques traçant la seva habitual línia cartesiana entre la seva vida privada i la pública. Malgrat ser un llibre obert per als seus amics, ha confessat que prescindeix de Twitter perquè no creu que tingui res a dir que no s’expressi per si sol amb el seu treball i que el seu Instagram és un catàleg dels seus últims projectes.

Una norma que rares vegades se salta, com quan va compartir fotos en què besava apassionadament la seva nòvia, la rapera 070 Shake, amb les paraules ‘4 mesos amb tu’. L’actriu, que prèviament havia sigut parella dels actors Timothée Chalamet i Austin Butler, es va declarar «sexualment fluida» quan era adolescent. Lily-Rose Depp sol apostar per la discreció, però quan es manifesta no escatima la rotunditat que faci falta.