Gran festa de la música

Els millors ‘looks’ de l’alfombra vermella dels premis Grammy 2023

Tot i que es van trobar a faltar Rosalía i Beyoncé en el ‘photocall’, la desfilada prèvia a la gala va garantir grans dosis de drama i de sofisticació. Guants, vinils i vidres van ser la gran tendència de la nit

Els millors ‘looks’ de l’alfombra vermella dels premis Grammy 2023

REUTERS / AFP / EFE / INSTAGRAM

  • Beyoncé fa història en uns Grammy que escullen Harry Styles per a disc de l’any

  • Rosalía guanya el Grammy a millor àlbum llatí alternatiu per ‘Motomami’

  • Llista completa dels guanyadors dels Grammy 2023

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’anhelada festa de la indústria musical es va celebrar ahir a la nit (aquest dilluns de matinada, hora espanyola), al Crypto.com Arena de Los Angeles, el que abans es coneixia com a Staples Center. Centenars d’intèrprets i artistes han acudit a la 65a edició dels premis Grammy, l’alfombra vermella dels quals no ha defraudat, si bé s’ha trobat a faltar la presència de Rosalía, que ha celebrat el seu premi al millor àlbum llatí alternatiu o de rock a casa, des del seu compte d’Instagram, i Beyoncé, la gran reina de la gala i de la història d’aquests guardons, ja que acumula 32 gramòfons, sumant aquest últim al millor àlbum de música dance/electrònica pel seu aclamat ‘Renaissance’. L’ex Destiny’s Child, que acaba de confirmar una parada a Espanya en la seva gira mundial, va arribar elegantment tard amb un dels dissenys més impressionants de la nit.

Els artistes musicals acostumen a ser més audaços en les seves declaracions d’estil sobre l’alfombra vermella que els seus companys de la indústria del cine, i aquesta vegada no han defraudat, tot i que els que s’han emportat el premi als millors vestits han sigut els que han sabut equilibrar a parts iguals drama i sofisticació. No només elles han exagerat amb capes, vinils, brillantors i guants per sobre de l’espatlla; ells també s’han lliurat als lluentons, els vidres i les extravagàncies en cuir. Vegem els exemples més rutilants:

Lizzo, de Dolce & Gabbana

La rapera Melissa Viviane Jefferson, més coneguda com a Lizzo, va ser una de les que va arriscar de la nit. El seu Dolce & Gabbana a mida va portar al límit el ‘layering’ apostant al taronja tant amb el vestit cotilla plena de lluentons i transparències com per la capa amb flors 3D en el mateix color que el cobria i que incloïa una caputxa. Anells XL, ‘nail art’ i ‘makeup’ també en taronja, la cantant de ‘Juice’ es va guarnir els cabells amb una flor darrere l’orella; al cap i a la fi havia batejat al seu ‘look’ a Instagram com ‘El despertar de la primavera’. Potser el màxim exemple femení de drama i sofisticació.

Taylor Swift, de Roberto Cavalli

Sens dubte una de les més elegants i sofisticades de la nit, Taylor Swift mai defrauda amb els seus estilismes sobre l’alfombra nit. En aquesta ocasió s’ha decantat per un dues peces en un preciós color blau mitjanit (en una auto picada d’ullet, ja que el seu últim àlbum es titula ‘Midnights’ –en català, ‘Mitjanits’–). Un Roberto Cavalli compost per un ‘crop top’ de mànigues llargues i coll alt, a joc amb una faldilla de silueta recta i fluida a la zona inferior i llarga cua. Tot el conjunt, com una nit estrellada, estava esquitxat de brillants.

Harry Styles, d’EgonLab

Sense camisa, mostrant tots els tatuatges de tors i braços, Harry Styles va tornar a ser l’home més audaç de la nit pel que fa a estil. Enfundat en una granota irisada cobert de vidres de Swarovski d’EgonLab, el cantant de ‘Watermelon sugar’ ha participat, junt amb les dues marques i el seu estilista, Harry Lambert, en el disseny de la peça. Es tracta d’un model que fa referència a un parell de ‘looks’ molt famosos utilitzats pel cantant: un que va portar a Coachella l’any passat i un altre model que va portar en el seu vídeo ‘As it was’ (tot i que aquell no mostrava tanta pell). Styles va completar el conjunt amb collars i molts anells i unes sabates blanques que feien el fet.

Doja Cat, de Versace

La rapera Doja Cat continua experimentant amb el seu estil. Si tan sols fa uns dies va sorprendre en una desfilada de París a l’incrustar-se a la pell més de 30.000 vidres de Swarovski, per als Grammy 2023 ha canviat totalment d’estil i s’ha posat un vestit vestit negre de làtex d’una sola espatlla de Versace, amb guants d’òpera a joc (el complement estrella a les alfombres vermelles d’aquesta temporada). Una de les apostes més transgressores de la nit, que l’artista va acompanyar amb un tall de cabell ‘pixie’, molt polit i amb puntes al llarg de la coroneta, en atzabeja, i maquillatge de reminiscències punks.

Beyoncé, de Gucci

El trànsit de Los Angeles va fer que Beyoncé, la reina de la nit, arribés tard. Però l’espera va valer la pena, ja que l’estrella va ser una de les més elegants de la gala, a la qual va acudir amb un vestit cotilla de Gucci amb un cosset color xampany i una faldilla platejada metal·litzada amb una obertura alta a la cama i una vora amb cascada de volants. Va combinar el brillant ‘look’ amb guants d’òpera de cuir negre, talons platejats amb tires i joies de Lorraine Schwartz.