Dol al cine català

Els premis Gaudí d’aquest diumenge, un homenatge a Villaronga: «Serà una gala molt trista»

Agustí Villaronga, el gener a Barcelona, després de saber que la seva pel·lícula ’Pa negre’ havia rebut 14 nominacions als Goya.

Agustí Villaronga, el gener a Barcelona, després de saber que la seva pel·lícula ’Pa negre’ havia rebut 14 nominacions als Goya.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta de l’Acadèmia de Cine Català, Judith Colell, ha anunciat que els premis Gaudí d’aquest diumenge seran un «homenatge» al director Agustí Villaronga, mort aquest matí als 69 anys. El també guionista es va donar a conèixer popularment amb l’adaptació de ‘Pa negre’, la novel·la d’Emili Teixididor. Amb aquesta pel·lícula, Villaronga va rebre reconeixements al Festival de Sant Sebastià, als Goya i als Gaudí.

Un «geni» amb un «talent immens»

Notícies relacionades

«Serà una gala molt trista», ha dit Colell a Catalunya Ràdio. «Però també molt especial, en record d’un dels més grans entre els nostres», ha continuat la directora de cine, que ha reivindicat Villaronga com un «geni» del cine amb un «talent immens».

«Una de les grans figures del cine europeu estava entre nosaltres», ha assegurat Colell, que trobarà a faltar Villaronga «com a cineasta, com a referent i com a amic». L’Acadèmia de Cine Català està treballant ja perquè la gala d’aquest diumenge sigui un tribut al director mort.