Totes les novetats

Les 10 pel·lícules en ‘streaming’ que no et pots perdre al gener

  • Repassem les estrenes que podrem veure durant al gener a les diferents plataformes de Disney+, Filmin, Movistar+ i Netflix

Les 10 pel·lícules en ‘streaming’ que no et pots perdre al gener

EPC

5
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Comença el 2023 amb un gran nombre de ficcions i de documentals disponibles per veure a casa en la sempre temuda pujada de gener. Els ‘beatlenòmans’ tindran la seva dosi amb ‘Abbey Road: Si las paredes cantasen’; els fans de Jennifer Lopez podran disfrutar de la seva vis còmica en una nova pel·lícula de bodes i els aficionats al cine ‘indie’ trobaran algunes rareses com ‘Earwig’. Hi ha cintes de denúncia social imprescindibles com ‘Ruido’, o polítiques, com ‘Klondike’, sobre la guerra d’Ucraïna, així com el nou film d’Eddie Murphy i Jon Hamm.

'Confiesa, flech'

️ Dijous, dia 5. Movistar+, Filmin

Greg Mottola, responsable de pel·lícules de culte com ‘Adventureland’ i ‘Supersortits’, s’acosta a l’univers que va crear Gregory Mcdonald sobre el periodista Fletch i les seves investigacions, que ja van tenir una adaptació de la mà de Chevy Chase. Ara Jon Hamm es fica a la pell d’aquest personatge acompanyat del seu company de repartiment a ‘Mad Men’, John Slattery. Una comèdia de detectius plena de personatges excèntrics que es converteix en un excel·lent contrapunt a la saga de ‘Puñales por la espalda’. 

Earwig

️ Divendres, dia 6. Filmin.

L’última pel·lícula de la gran Lucile Hadzihalilovic, que va guanyar el Premi Especial del Jurat al Festival de Sant Sebastià el 2021, va formar part de l’Atlántida Film Fest, però ara ja es pot disfrutar dins del catàleg de la plataforma. Una obra tan críptica com fascinant plena d’imatges poderoses que s’endinsa en el terreny fantàstic per configurar un univers propi suspès i oníric. Una pel·lícula radical que no es basa en la narració, sinó en la creació d’atmosferes hipnòtiques i suggerents que ens endinsen en espais cognitius i mentals pertorbadors. 

Abbey Road: Si las paredes cantasen

️Viernes, dia 6. Disney+.

La filla de Paul McCartney, la fotògrafa i documentalista Mary McCartney, ens guia a través de les històries d’algunes de les gravacions més icòniques que van tenir lloc a Abbey Road Studios a través d’un viatge que té molt de personal, ja que està narrat des de la seva perspectiva. Per primera vegada s’obren les portes de l’estudi per explorar l’abast de la seva contribució a la música moderna. Hi ha entrevistes, imatges d’arxiu, cintes de sessions inèdites i la participació de Paul McCartney, Ringo Starr, Elton John, Liam i Noel Gallagher, John Williams, George Lucas, Cliff Richard, Jimmy Page, Shirley Bassey, Kate Bush i Roger Waters. 

Ruido

️Dimecres, dia 11. Netflix

Va passar per sales, però, com molts dels originals de Netflix, de forma tan reduïda i fugaç, pràcticament no es pot comptabilitzar com una estrena en condicions. Així que és el moment de descobrir aquesta obra fonamental de Natalia Beristain sobre el genocidi silenciós de les dones al seu país, Mèxic, que es complementa a la perfecció amb una altra obra crucial, ‘Noche de fuego’, de Tatiana Huezo (també a Netflix). Una pel·lícula que, en forma de ‘thriller’, ens acosta a la lluita d’una mare per trobar la seva filla desapareguda. 

Les magnetiques (Magnetic Beats)

️ Divendres, dia 13. Movistar+

Es va presentar en la Quinzena dels Realitzadors del Festival de Cannes i va guanyar el Cèsar a la millor ‘opera prima’. La pel·lícula de Vincent Maël Cardona, a més de descobrir tot un planter de joves rostres del cine francès, és un magnífic retrat d’una generació, la dels vuitanta, i com la relació amb la música marca la vida d’uns personatges a partir de la creació d’una petita emissora local. Una crònica nostàlgica d'estil ‘coming-of-age’ amb ritmes enganxosos i cançons mítiques que reflexiona sobre un món en constant canvi en el qual la joventut intenta rebel·lar-se, a la seva manera, contra el sistema. 

We

️ Divendres, dia 13. Movistar+

Abans de consagrar-se amb el seu primer llargmetratge de ficció, ‘Saint Omer’, guanyadora del Gran Premi del Jurat en el passat Festival de Venècia i candidata als Oscars per França, la documentalista Alice Diop ja tenia clars els seus interessos: la immigració i les històries quotidianes de gent corrent que s’enfronta a les misèries i desigualtats en el seu dia a dia. Aquest treball segueix els passos d’una infermera, un escriptor, una dona de fer feines, un venedor de ferralla, un caçador i la pròpia cineasta per traçar una imaginativa proposta en la qual es barreja el caràcter observacional amb el cine de denúncia agafant com a escenari la línia de tren que recorre els suburbis de París. 

Jusqu’ici tout va

️ Divendres, dia 20. Filmin.

El jove actor i dramaturg Francesc Cuéllar debuta darrere de la càmera per compondre una peça minimalista que reflexiona sobre l’ofici del cine en l’era post ‘Me too’ a través dels límits i el consentiment. Enmig d’un rodatge, la protagonista demana una reunió amb el director per informar-lo que finalment no gravarà l’escena nua que es rodava la setmana següent perquè no se sent còmoda. Sent que no és un projecte honest i que aquesta escena només serveix per mostrar-la com un objecte. Durant una llarga conversa, tots dos exposen la seva opinió sobre l’art i la manera de plasmar-lo des de la integritat i el respecte. 

La gente como vosotros

️ Divendres, dia 27. Netflix

Kenya Barris dirigeix i l’actor Jonah Hill escriu i protagonitza aquesta comèdia sobre els xocs culturals, les expectatives socials, les diferències generacionals i els prejudicis racials amb un repartiment d’autèntic luxe en el qual trobem Eddie Murphy, Lauren London, Julia Louis-Dreyfus, David Duchovny, Nia Long i Rhea Perlman. El creador de la sèrie ‘#blackAF’ continua indagant en les relacions familiars i els conflictes afroamericans en la societat actual a ritme de comèdia. 

Una boda explosiva

️ Divendres, dia 27. Amazon Prime Video.

Jennifer Lopez i les bodes, un clàssic que no pot fallar. L’actriu i cantant se sent d’allò més còmoda en aquest subgènere des que el 2001 va protagonitzar ‘Planes de boda’ al costat de Matthew McConaughey i l’ha practicat amb regularitat, l’última vegada l’any passat amb ‘Cásate conmigo’. Ara s’embarca en una comèdia d’acció amb Josh Duhamel, amb qui està a punt de contraure matrimoni en una illa de somni quan un grup de mercenaris els pren com a ostatges. Els acompanya la incomparable Jennifer Coolige i fins i tot Lenny Kravitz com ex sexi. 

Klondike

️ Divendres, dia 27. Filmin.

Era la representant ucraïnesa per als Oscars, va guanyar a Sundance el premi a la millor direcció amb Maryna Gorbach i ha sorprès que no entrés en la inicial ‘shortlist’ per les seves característiques i temàtica, ja que s’ambienta en els inicis de la guerra del Donbass a través de la història d’una família ucraïnesa que viu a la frontera amb Rússia quan comença el conflicte. Una obra esquinçadora, poètica i imaginativa que suposa una de les millors aproximacions (amb permís de Sergei Loznitsa) al moment en què ens trobem.