ENTREVISTA

Albert Montull: «Volem que el 'boom' perduri"

El delegat de futbol femení de la FCF reivindica que l'auge de dones que practiquen aquest esport "no sigui una moda"

zentauroepp49094340 barcelona  16 07 2019  albert montull   responsable de futbo190731125426

zentauroepp49094340 barcelona 16 07 2019 albert montull responsable de futbo190731125426 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Eva Melús

Albert Montull (53), delegat de futbol femení de la Federació Catalana de Futbol (FCF), aspira a la consolidació. "No conec cap pare que porti la seva filla a apuntar-se a un equip de futbol. La que hi va, ho fa sola i perquè realment li agrada. I resulta que abans les nenes no s’atrevien a anar al club del seu poble i ara sí. Volem que aquest 'boom’ d’ara perduri, que no sigui una moda i que totes les noies puguin practicar l’esport que vulguin", reivindica. 

El projecte va començar fa vuit anys. "Ja s’havien fet coses abans, però amb el president, Andreu Subies, vam arribar a la conclusió que hi havia molt per fer i ens vam posar a treballar", explica. En el seu Terrassa natal, Montull va començar a organitzar una Jornada de Futbol Femení durant l’aturada de la lliga. La primera cita va tenir una participació de 2.000 noies, però actualment són 7.000, repartides en 15 seus per tot Catalunya. 

"Allò va ser l’embrió de la campanya #Orgullosa", relata. Subvencions als clubs que inscriuen jugadores, temaris específics sobre futbol femení per a entrenadors i el web futbolfemeni.com, que recull l’actualitat generada per les futbolistes, són algunes de les fórmules amb què la federació ha superat les 12.000 llicències, una xifra rècord. 

Visibilitat

Notícies relacionades

També ha influït, explica Montull, la millora de les instal·lacions i la proliferació dels camps d’herba artificial. "Jugar en camps de terra és dur", assenyala. Però sobretot, la visibilitat. "Que un club com el Barça fes sortir el seu equip femení en una rua va ser un gran detall. Moltes persones van descobrir que hi havia les futbolistes i que a més tenen un gran nivell", afirma. Perquè un altre mèrit, explica, és dels clubs que han apostat pel futbol femení.

El directiu afegeix que s’ha de fugir de les etiquetes i normalitzar les coses. "No parlem de jugadors o jugadores, sinó de futbolistes. Vegem com una presidenta passa a la pràctica, sense preguntar-nos res més. ¿Podem imaginar una dona en l’equip tècnic del Barça? ¡És clar que sí!", afirma.