1,8 milions d’euros

¿Què és la menudalla de la Loteria de Nadal 2022?

La Loteria de Nadal té simpatia per una terminació. ¿Es repetirà aquest any?

Com compartir un dècim per WhatsApp de forma segura

¿Quines probabilitats tens que et toqui la Loteria de Nadal 2022?

Tot i que no toqui el Gordo, aquest premi de consolació sempre és una alegria. I no és el reintegrament

loteria-navidad-cantando

loteria-navidad-cantando

1
Es llegeix en minuts
Manuela Valdés

¿Quantes vegades has sentit dir algú que no li ha tocat ni el reintegrament del Gordo? Això suposa recuperar els diners invertits. És a dir, els 20 euros del dècim o el valor de les participacions que hagis jugat en el sorteig extraordinari. Tanmateix, hi ha un altre premi molt popular anomenat menudalla. De fet, és el que més vegades toca. ¿Ja et sona o necessites més pistes per saber què és la menudalla de la Loteria de Nadal del 2022?

La loteria té el seu entrellat, ja que inclou dècims, butlletes, números i sèries, el que de vegades porta a la confusió. Però si et diem «miiil eurooos» segur que te n’adones de què parlem. Els nens de Sant Ildefons ho repeteixen incansablement durant les quatre hores que dura el sorteig extraordinari. Concretament, ho canten 1.794 vegades, per cada premi de 1.000 euros a la sèrie. És aquí quan s’està anunciant una menudalla.

Paraula recollida al diccionari

El diccionari recull la paraula i la defineix com el «conjunt dels premis menors de la Loteria Nacional». A més, considera que és un vocable col·loquial, propi d’una conversa informal i distesa. Així que ja ho saps, la menudalla és el premi més repartit del Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal.

¿Quant es guanya amb la menudalla?

Loteries i Apostes de l’Estat (SELAE) destina a la menudalla gairebé 1,8 milions d’euros dels més de 2.400 milions que reparteix en el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal. Aquest premi suposa guanyar 5 euros per cada euro jugat, assenyala l’ens. És a dir, 100 euros si jugues un dècim del sorteig extraordinari de 20 euros. Això és millor que el reintegrament i que no-res.

Notícies relacionades

A més, com que és un premi de menys de 40.000 euros, Hisenda no et demanarà que paguis res i et podràs quedar l’import íntegre de la menudalla.

Respecte a les probabilitats que tens que et toqui, es calcula que l’1,79% dels números del bombo s’emporten aquest premi de consolació. Ja és alguna cosa. De fet, és més factible que t’emportis aquesta petita alegria que el Gordo.

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.