Ja és oficial: l’anunci d’estiu de la Loteria de Nadal 2023

¿Quan es comença a vendre la Loteria de Nadal 2023?

¿Realment es compra Loteria de Nadal a l’estiu?

2
Es llegeix en minuts
Manuela Valdés

La Loteria de Nadal ja està a la venda a les administracions repartides per tota la geografia espanyola i el tret de sortida coincideix amb la seva campanya de publicitat de l’estiu, que aquest any ha fet un pas més i de l’humor a què ens tenia acostumats ha passat a intentar commoure’ns el cor amb l’emoció.

«¿I si cau aquí el Gordo de Nadal?», es pregunta la campanya d’aquest any, que va presentar aquest dimecres en roda de premsa el president de Loteries i Apostes de l’Estat, Jesús Huerta.

I ‘aquí’ no és on un neix, sinó on peix: el lloc on ha arrelat i al qual pertany. És el poble on un sempre ha estiuejat amb la seva família, on els avis li van agafar la mà per fer els seus primers passos, on els pares li van ensenyar a nedar, on va conèixer els seus primers amics i va disfrutar amb ells en festes amb les penyes.

El valor de l’estiueig

Això és el que ve a dir la campanya de Contrapunto, que vol posar en relleu els estiuejos de sempre i les relacions que s’entaulen a les platges, com les de Gandia (València) o a les muntanyes de la serra, com les de Madrid, amb uns paisatges que es poden intuir també en algunes imatges.

A l’estiu es venen gairebé un 10% dels dècims que es posen a la venda. Aquest any, a més, es treuen cinc sèries més: en total 185 sèries de 100.000 números cada una, és a dir, 185 milions de dècims.

S’ha pres aquesta decisió perquè, segons Jesús Huerta, l’any passat hi va haver algunes dificultats en les últimes setmanes per trobar alguns números.

3.700 milions d’euros

Amb tot això, l’emissió ascendirà a 3.700 milions d’euros, dels quals es repartirà el 70% en premis, 2.590 milions d’euros.

Els premis no s’han modificat, com tampoc ho ha fet el preu del dècim: 20 euros. El Gordo o primer premi, de 4 milions d’euros a la sèrie; el segon premi, d’1.250.000 euros a la sèrie, i el tercer, de 500.000 euros a la sèrie. Hi haurà dos quarts de 200.000 euros a la sèrie i vuit cinquens de 60.000 a la sèrie, entre altres premis.

Tots estaran sota alguns dels dècims que aquest any s’il·lustren amb una obra del Museu Nacional del Prado, ‘La Natividad’ del Maestro de Sopetrán.

Loteries ha elegit aquesta obra per reconèixer «les milers de persones anònimes que treballen cada dia de manera excel·lent i que aporten un valor incalculable a tota la societat i fan que Espanya progressi». Un quadro d’estil flamenc, amb què el dècim es converteix, a més, en un element cultural.

Presidència espanyola de la UE

Però, a més, els dècims portaran el logotip de la presidència espanyola del Consell de la UE, la duració de la qual coincideix també amb el temps que estaran al carrer els dècims de Nadal.

Notícies relacionades

Aquesta serà la imatge dels dècims d’aquest any, que compartirem un any més amb la família, els amics, els companys de feina... i que porta la il·lusió a nombroses llars.

Uns dècims que, com ha dit Huerta, per la seva mida també es posen en la intimitat de tots, com ho farà la campanya d’aquest any que anuncia la venda de dècims en aquell lloc a què molts pertanyen, tot i que visquin a més de 600 quilòmetres, «tot i que no tinguin accent i tot i que no ho posi en cap document».

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.