Loteria Nadal 2022

¿Quan acaba el Sorteig de Loteria de Nadal?

  • El sorteig no s’acaba fins que no es canten totes les boletes de premis

  • 04074, segon premi de la Loteria de Nadal 2022

¿Quan acaba el Sorteig de Loteria de Nadal?
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sorteig de la Loteria de Nadal 2022 consta de quatre fases diferenciades: examen de les boles, celebració del sorteig, llista de premis i epíleg.

Un dia abans del sorteig que se celebra aquest dijous 22 de desembre es procedeix a realitzar l’examen i recompte de les boles dels números i premis que s’utilitzaran per al Sorteig de la Loteria de Nadal.

A les 6.30 hores d’aquest dijous s’han obert les taquilles per adquirir, de manera gratuïta i per ordre d’arribada, l’entrada al Teatro Real de Madrid, on cada any, i des del 2010, se celebra el sorteig. A partir de les 7.15 hores, es va començar a accedir a l’interior i a les 8.30 hores, es va constituir la taula presidencial que autoritza el començament del sorteig. Una vegada constituïda, les boles es van transportar mecànicament de la tremuja, on han sigut dipositades prèviament, fins al bombo. Aquesta operació es realitza amb les boles de números i les de premis de la Loteria de Nadal. Finalment, es van tancar i quan el president ho va indicar, es van tombar alhora.

Números cantats per parelles

Des d’aquest moment, cap a les nou del matí, els nens de Sant Ildefons s’encarreguen de cantar els números i els premis per torns i semblants. Un s’ocupa d’extreure les boles de números, una a una, mentre que l’altre fa el mateix amb les boles de premis. Cada vegada que es canta un número i un premi, les dues boles s’insereixen als filferros de la taula disposats a aquest efecte.

Durant el sorteig, que dura aproximadament tres hores i mitja –o sigui, que sol acabar entre les 12.30 i 13.00 hores– un equip de més de 40 persones elabora, amb l’ajuda d’un sistema informàtic, la llista de premis del sorteig de Nadal i de les poblacions afortunades. El sorteig no s’acaba fins que no es canten totes les boletes de premis.

Quan finalitza el sorteig, i després de realitzar les comprovacions pertinents, s’envia el fitxer de números i premis a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, encarregada d’imprimir la llista oficial. Aquesta llista s’edita i es distribueix la mateixa tarda del dia 22 als punts de venda de la xarxa comercial de Loteries i als mitjans de comunicació perquè tota la gent pugui comprovar la Loteria de Nadal.

Epíleg del sorteig

Notícies relacionades

Finalment, les taules dels números premiats s’exposen durant set dies a la seu de Loterías y Apuestas del Estado. Transcorregut aquest temps s’obren i es procedeix a comptar novament totes les boles i a examinar-les a fi de tenir-les a punt per a qualsevol altre sorteig posterior que se celebri amb el mateix mètode.

Totes les cadenes de televisió generalistes realitzen programes especials on es pot veure el sorteig. A més, la pàgina web de Loterías y Apuestas del Estado també emet el sorteig en directe. I des d’EL PERIÓDICO també es poden seguir en directe tots els detalls del sorteig.

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.