El Gordo de Nadal

¿Quanta Loteria de Nadal es ven a l’estiu?

¿Quanta Loteria de Nadal es ven a l’estiu?
1
Es llegeix en minuts
Manuela Valdés

Amb un estiu en què s’estan batent tots els rècords de temperatura per les onades de calor que s’estan vivint a Espanya, i tot i que el paviment i asfalt de les ciutats són difícils de trepitjar a determinades hores del dia, aquesta època de l’any és perfecta per acostar-se a alguna administració per comprar un dècim de la Loteria de Nadal 2022. Els números del Sorteig Extraordinari de Nadal 2022 ja estan a la venda als punts de venda habituals i, des de fa unes setmanes, es poden adquirir al preu habitual de 20 euros el dècim.

Tot i que la data del 22 de desembre encara queda lluny, comprar Loteria de Nadal a l’estiu no és una idea forassenyada. De fet, cada any es confirma que un percentatge de les vendes totals de dècims es produeix durant aquestes dates. Concretament, un 2% de les compres de dècims per al Sorteig de Nadal tenen lloc a l’estiu.

Les vendes de Loteria de Nadal a l’estiu

Notícies relacionades

Hi ha diversos motius que expliquen per què moltes persones escullen aquests mesos de l’any per comprar els seus dècims:

  • Les vacances impliquen disposar de més temps lliure per fer activitats que en altres mesos de l’any sempre s’han de fer en l’últim moment. Una pot ser adquirir un dècim per a la Loteria de Nadal.

  • Ciutats turístiques com Barcelona, València o Màlaga s’han convertit en llocs ‘fetitxe’ per als més aficionats de la Loteria de Nadal per haver sigut territoris afortunats amb el Gordo en més d’una ocasió. Molts turistes nacionals i fins i tot estrangers aprofiten la visita a aquestes destinacions per passar per alguna de les administracions

  • Les localitats de platja incrementen notablement la població a l’estiu i un dels seus efectes és que les administracions solen també augmentar la venda de dècims per a aquest sorteig.

  • El factor superstició també hi influeix. Moltes persones busquen números concrets de la Loteria de Nadal amb què jugar-hi i prefereixen comprar els dècims abans que s’esgotin.

El pròxim 22 de desembre, Loteries i Apostes de l’Estat repartirà 2.520 milions d’euros en premis. Per a aquest any s’han posat a la venda 180 milions de dècims de Loteria de Nadal.

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.