El 26590, Gras de la Loteria de Nadal 2019

El primer premi del sorteig extraordinari de Nadal del 22 de desembre és de 4 milions d'euros la sèrie (400.000 euros per dècim)

20191222 466706 26590mo 1 31 vid 22 094423 / periodico

4
Es llegeix en minuts
Ana María González
Ana María González

Periodista.

ver +

El número 26590 ha sigut premiat amb el Gordo de la Loteria de Nadal del 2019. El centre aragonès El Cachirulo, de Reus, ha venut 80 sèries del número premiat, que havia comprat en una administració de Salou. En total, en aquest establiment s’han venut 90 sèries, és a dir, 360 milions d’euros. A Barcelona, el número, del qual se n’han distribuït cinc sèries, ha sigut venut per l’administració de loteria situada a la rambla de Guipúscoa número 2. A Súria s’han venut dues sèries del número premiat. En total, el Gordo ha repartit en total més de 388 milions d’euros a Catalunya.

[Comprova la llista oficial de premis de la Loteria de Nadal del 2019]

El president d’El Cachirulo, José Allueva, ha explicat a TV-3 que han venut 80 sèries en participacions de cinc euros. «Mai juguem a un número fix, cada any en triem un segons el que ens ofereix el loter. Vam agafar aquest sense cap motiu. No arribem als 200 socis però s’han venut moltes més participacions que socis. Ha alegrat la vida a moltíssimes persones de Reus i els voltants. Està molt repartit, no només pels socis, també amics i gent que viu a Reus i Salou que se’l van repartir a l’estiu i se’n van de cap de setmana al seu poble d’origen», ha explicat i ha avançat: «Ho celebrarem de valent. Per descomptat sonarà alguna jota».

El David, un dels treballadors de l’administració de loteria de Salou que ha venut el premi, expressava la seva felicitat en declaracions a TV-3 . «S’han esgotat les 90 sèries, encara no sabem si en finestreta o per alguna associació. ¡Alegria, alegria!». «Havíem repetit altres premis, però mai el Gordo de Nadal, aquest se’ns resistia».

A falta de confirmar que tots els dècims d’aquest número s’han venut, es tractaria del premi més gran de la loteria de Nadal que recau a Catalunya els últims anys i la primera vegada que el Gordo arriba amb abundància a la província de Tarragona, habitualment una de les més desafortunades en aquest sorteig.

El número, que ha sigut molt matiner, s’ha repartit per nombroses ciutats i s’ha venut, a més, a Madrid (a Doña Manolita), Salamanca i als municipis alacantins de Sant Vicent del Raspeig, Alcoi i Moraira. A més, als municipis murcians de Las Torres de Cotilla i Beniajan, i a Sevilla.

Premi matiner

El premi s’ha donat a conèixer a les 9.19 hores, a la primera taula, i l’han cantat Noura Akrouh i Elisabeth del Carmen. Han tret les boles Santo Daniel de León i Bileiky Lisselot.

A la mítica administració de loteria Doña Manolita, a Madrid, ja estan brindant amb cava després d’haver venut diversos dècims del Gordo. El cava té la imatge de la senyora Manolita, una lotera nascuda el 1879. Precisament, el fort temporal de vent d’ahir a Madrid va obligar a tancar l’establiment com a precaució per evitar el risc que alguna cornisa caigués entre els molts compradors que solen fer cua els dies previs al sorteig.

Un total de 40 sèries del Gordo del sorteig extraordinari de Nadal, el número 26590, s’han venut en administracions de loteria d’Alcoi, Sant Vicent del Raspeig i Moraira, que en total han repartit 160 milions d’euros. A l’administració de loteria número 1 de Sant Vicent del Raspeig, situada al carrer Manuel de Falla, s’han consignat 19 sèries del Gordo, el que suposa que ha repartit 76 milions d’euros, mentre que a la número 2 d’aquesta mateixa localitat, a l’avinguda Libertad, s’ha venut una sèrie, amb un premi de 4 milions d’euros.

L’administració número 3 d’Alcoi, situada al carrer Sant Tomàs, ha venut 15 sèries del Gordo, amb el que ha repartit 60 milions d’euros, i l’administració número 1 de Moraira, a l’edifici Benidorm, ha venut cinc sèries del primer premi, que suposen 20 milions d’euros.

El més desitjat

El Gordo és el premi més desitjat de la Loteria de Nadal. Des de l’any 2011, el primer premi del sorteig extraordinari del 22 de desembre està dotat amb 4 milions d’euros per sèrie, cosa que equival a 400.000 euros per dècim (o 20.000 euros per euro jugat).

Tots els que participen en el sorteig de la Loteria de Nadal concentren les seves il·lusions en què els nens de Sant Ildefons cantin el seu número seguit de l’anhelat «4 milions d’euros». Tot i que la probabilitat que els seus desitjos es facin realitat és ben petita: exactament d’1 entre 100.000 (si juguen un dècim o participació).

En cas de resultar agraciat amb el Gordo, a més, cal comptar que Hisenda es queda una part dels principals premis de la Loteria de Nadal. Si tens un dècim del primer premi, al cobrar rebràs 324.000 euros, mentre que 76.000 passaran directament al fisc.

2.380 milions en premis

El sorteig extraordinari de la Loteria de Nadal 2019, que se celebra eldiumenge 22 de desembre, repartirà més de 26 milions de premis per un valor total de 2.380 milions d’euros.

Gordo tardà i molt repartit

Notícies relacionades

El 2018, el Gordo de la Loteria de Nadal va correspondre al número 03347Gordo de la Loteria de Nadal 03347. Va sortir molt tard (passades les 12.30 hores) i va quedar molt repartit per gairebé totes les províncies d’Espanya

Seguiu EL PERIÓDICO a Facebook

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.