Els actors dels anuncis de la Loteria de Nadal 2019, un per un

Els protagonistes dels espots atresoren una àmplia trajectòria en el cine, el teatre i la televisió

ramon-barea

ramon-barea

3
Es llegeix en minuts
Ana María González
Ana María González

Periodista.

ver +

Els quatre anuncis de la Loteria de Nadal 2019 recreen quatre escenes en les quals els espectadors poden veure’s identificats. El president de Loterías y Apuestas del Estado (SELAE), Jesús Huertas, va explicar que el que es vol transmetre a la ciutadania a través d’aquestes  històries «quotidianes» i «realistes» és que el públic s’hi vegi reflectit. La Pilar i en Félix, l’Emilio i la Gloria, la Carmen i en Víctor, i en Ramón i en José són les quatre parelles protagonistes dels anuncis, interpretats per actors d’àmplia trajectòria en cine, teatre i televisió. A continuació una petita biografia de cada un:

videoplayback / periodico

Ramón Barea (Félix)

L’actor, director teatral i realitzador cinematogràfic basc Ramón Barea interpreta en Félix  a l’anunci de la Loteria de Nadal. Ha participat en més de 100 obres de teatre, pel·lícules i nombroses sèries de televisió com ‘Compañeros’ i ‘Periodistas’. A més, el 2013 va rebre el Premi Nacional de Teatre per la seva trajectòria, segons l’Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya. 

Lorena López Borial (Pilar)

L’actriu Lorena López Borial, també titulada en Dansa Contemporània pel Conservatori Professional de Dansa de València, fa de Pilar. Actualment l’associem amb el seu paper en la sèrie de televisió de Mediaset ‘Señoras del (h)ampa’, tot i que va fer el salt a la petita pantalla de la mà de la sèrie ‘Ella es tu padre’. A la gran pantalla es pot ressaltar la pel·lícula ‘Amor en polvo’, com a protagonista en cine. També és coneguda per nombrosos projectes teatrals i curtmetratges. 

Fotograma de l’anunci d’Emilio i Gloria de la Loteria de Nadal 2019.

María Morales (Gloria)

Gloria a l’anunci, l’actriu cordovesa María Morales que va ser nominada als Goya l’any 2014 pel seu paper a la pel·lícula ‘Todas las mujeres’. Morales té una gran trajectòria en teatre, on va rebre l’any 2010 el premi Unió d’Actors a millor actriu secundària de teatre. També és coneguda per la seva feina en cine i en televisió, en sèries com ‘El Barco’ i ‘Amar es para siempre’. 

Juan Manuel Lara (Emilio)

L’actor que interpreta l’Emilio a l’anunci més popular de l’any és nascut a Màlaga. Juan Manuel Lara ha participat en sèries de televisió de gran audiència com ‘El Príncipe’, ‘Los hombres de Paco’ i ‘Aquí no hay quien viva’. A més, el malagueny és director de teatre en la companyia Teatroz que va fundar el 1992. 

Fotograma de l’anunci de la Carmen i en Víctor de la Loteria de Nadal 2019.

Bárbara Santa-Cruz (Carmen)

Bárbara Santa-CruzCarmen a l’anunci, és una actriu amb sort, ja que ha treballat amb alguns dels directors més prestigiosos d’aquest país, com Pedro Almodóvar i Javier Ruiz Caldera, amb el que va aconseguir una nominació a millor actriu secundària en els premis Feroz. En televisió ressalta el seu paper a ‘El Príncipe’ o a ‘Buscando el Norte’. 

Edgar Costas (Víctor)

L’actor de Vigo interpreta elVíctor,  l’infermer a l’anunci de Nadal. Des que va començar la seva carrera professional ha treballat en múltiples projectes teatrals com al grup Skenè Teatro. A la petita pantalla el coneixem per la seva interpretació en la sèrie ‘Apaches’, entre d’altres. 

Fotograma de l’anunci de la Loteria de Nadal d’en Ramón i en José.

Mauro Muñiz (Ramón)

Notícies relacionades

És un actor, músic, compositor i humorista madrileny que fa de Ramón. Conegut principalment per la seva trajectòria a la televisió, on l’hem pogut veure interpretant sèries com 'La que se avecina’ i 'Sin tetas no hay paraíso'.  També ha actuat en diversos curtmetratges, en què destaca el seu paper protagonista a ‘Ella’ de Javier Marco pel qual ha sigut guardonat amb el premi al millor actor al 12 Months Film Festival International Competition

Diego Olivares (José)

José a l’anunci, en la vida real és un actor i músic llicenciat al’Escola Municipal d’Art Dramàtic (EMAD)Diego Olivares és conegut pel seu paper en la sèrie ‘Águila Roja’ a la petita pantalla. 

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.