Granada: 56 milions del segon premi de la mà del PCE

Entre els afortunats, famílies humils que aquest any no tenien diners per als regals de Reis

loteria-agustin2

loteria-agustin2

2
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

“No tenia diners per als Reis dels meus nens aquest any, i ara tindran els millors”. Entre llàgrimes d'emoció i palmes per 'bulerías', Alba estva pletòrica aquest matí al conèixer que el seu número, el 04.536, havia resultat premiat amb el segon premi de la Loteria de Nadal. Un número molt repartit a la petita localitat de Pinos  Puente (Granada), de només 11.000 habitants, on la sort ha arribat de la mà dels camarades del PCE, que van comprar els números i el van repartir per gairebé tot el poble.

“Al meu carrer li ha tocat a tothom, i al poble, crec que també”, detallava Miguel Campos. Al perruquer, al farmacèutic, al forner… tots els que van ajudar a vendre un número baix per als gustos habituals, però que no obstant es va repartir ràpid. “Venc loteria des que sóc comunista, des de fa 50 anys”, explicava Miguel, amb certa pena perquè, malgrat resultar afortunat, només tres dels seus cinc fills havien comprat aquest número. “Però bé, entre tots els repartirem un pessiguet als que falten”.

MILITANTS DE L'AGRUPACIÓ

L'administració de Loteria 1, situada al carrer Real, confirmava que s'han venut 451 dècims, 45 sèries i un dècim, uns 56.375.000 euros. A la farmàcia havien comprat tres dècims entre els cinc treballadors, que van deixar les medecines de costat per sortir al carrer a celebrar la sort. 56 milions en total, set vegades més que els 8 milions de pressupost amb què compta l'ajuntament, segons corroborava l'alcalde, del PSOE i que, ideologia obliga, no va comprar loteria del PCE. La sort ha volgut que hagi arribat a altres racons de Granada gràcies que molts militants de l'agrupació local del Partit Comunista de Pinos Puente (integrada en Izquierda Unida) es van emportar el seu número.

Molts dels afortunats eren famílies gitanes, algunes molt humils. És el cas d'Alba, que deia tenir tota la seva família a l'atur. La seva mare, amb el nét de només tres mesos als braços embolicat en una manta, corroborava que no tenia "per posar un plat de menjar a aquests 'angelets'". “Ara podré ajudar-los a tots, i també als meus quatre fills”, assegurava la jove sense tenir coneixement de quants diners li havien tocat. “100.000 euros nets d'impostos”, repetia el loter, Alfonso Entrena, a tort i a dret intentant fer-se sentir entre la festa que se li havia format a la porta. “¿Són 20 milions de pessetes, no?” preguntava algun despistat. “Estem ‘fats’ de treballar, hi ha molt atur i això soluciona econòmicament moltes famílies”, concedia el loter.

Notícies relacionades

“Visca,, viva el meu poble de Pinos Puente, canteu-me alguna cosa”, cridava una altra de les afortunades. 'Bulerías', palmes i balls entre molts que havien sortit de casa amb el que portaven posat, sabatilles d'estar per casa incloses, i que a falta de cava, en un primer moment van brindar per la seva bona sort amb ampolles de Baileys amb què esquitxaven a tothom qui s'acostés.

DÈCIMS A SEVILLA I JAÉN

El 04.536 ha estat molt repartit, i dècims solts s'han venut també a Fuengirola i Estepona (Màlaga), Barbate (Cadis) o Úbeda (Jaén). També a Écija i Sevilla capital, on s'han repartit 6,5 milions d'euros en diverses administracions. Entre elles, la ubicada al carrer Virgen de Luján, al barri de Los Remedios, l'administració de loteries del qual va vendre 14 dècims, tots a finestreta. En altres estancs sevillans, com l'ubicat a la cèntrica avinguda de la Constitución, davant de la Catedral, també van vendre 16 dècims a través del terminal, encara que cap d'ells es va quedar amb el número perquè era “molt baix”. 

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.