ESPOT POLÈMIC

L'anunci de la Loteria de Nadal, "una autèntica vergonya" per una organització de jubilats

La Unió Democràtica de Pensionistes anuncia que demanarà la retirada de la campanya perquè creu que "insulta" les persones grans

Carmina, una àvia malalta d’Alzheimer, centra l’anunci de la Loteria de Nadal 2016. / periodico

Carmina, una àvia malalta d’Alzheimer, centra l’anunci de la Loteria de Nadal 2016.
esala36285196 opinion  spot anuncio loteria de navidad 2016    carmina161121133733

/

1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta de la Unió Democràtica de Pensionistes, Paca Tricio, ha qualificat a la cadena SER el nou anunci de la Loteria de Nadal com “una autèntica vergonya”, ja que considera que es recrea en “l'estereotip que es fa de les persones grans”. La vicepresidenta vol creure que no hi ha cap mala intenció darrere de l'espot, però assegura que li hauria agradat que s'haguessin posat en contacte amb el col·lectiu “perquè diguéssim com volem que ens vegi la societat”, justifica.

UNA ÀVIA “ENGANYADA”

Notícies relacionades

El fil narratiu de l'anunci tracta sobre una àvia que es pensa que ha guanyat el Gordo de la Loteria i el seu poble, en lloc de dir-li la veritat, prefereix posar-se d'acord, acompanyar-la i no revelar-li l'equivocació. Des de la vicepresidència del col·lectiu de pensionistes, consideren que el contingut de la campanya és inapropiat, ja que “genera més estereotips sobre les persona grans”. Per aquest motiu, ja han anunciat que demanaran que sigui retirat dels mitjans de comunicació perquè “no ho podem admetre”.

“En la majoria dels casos les persones grans som actius, responsables, coneixedors del nostre entorn, podem actuar de manera lliure, i, per tant, no necessitem que ningú ‘ens insulti’ fent aquesta mena d'anuncis”, incidia Tricio davant els micròfons de l'emissora. “Estem bastant indignats per l'ús de les persones grans una altra vegada”, afegeix: “Els grans el que necessitem són pensions dignes i respecte”.

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.