Roda de Berà reparteix gairebé 20 milions d'euros del segon premi

Els diners s'han repartit entre veïns i inquilins d'una residència d'avis d'aquesta localitat del Tarragonès

GRA036. RODA DE BARÁ (TARRAGONA), 22/12/2015.- Dos agraciados con el segundo premio de la Lotería de Navidad, el 12.775, se abrazan mientras enseñan los décimos premiados, hoy en Roda de Berà (Tarragona). EFE/Jaume Sellart

GRA036. RODA DE BARÁ (TARRAGONA), 22/12/2015.- Dos agraciados con el segundo premio de la Lotería de Navidad, el 12.775, se abrazan mientras enseñan los décimos premiados, hoy en Roda de Berà (Tarragona). EFE/Jaume Sellart / JAUME SELLART (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Rafael Morales
Rafael Morales

Periodista

ver +

A Ana Caballero, la lotera del carrer de Sant Isidre de Roda de Berà (Tarragonès), no li ha tocat la loteria, però li salten les llàgrimes mentre celebra la sort dels seus clients. Ha venut 15 sèries del segon premi, el 12775, gairebé 19 milions d'euros que s'han repartit en aquesta petita població del nord de Tarragona. "Estic emocionadíssima", explica.

La part alta del carrer Sant Isidre de Roda de Berà ha concentrat l'alegria a Tarragona des de primera hora del matí. El segon premi de la loteria de Nadal ha sortit del bombo a penes un minut després d'iniciar-se el sorteig. Entre els que han mostrat la seva alegria hi ha Magdalena Reales i Manolita Baños, dues amigues de 71 i 72 anys, respectivament, que comparteixen un dels dècims premiats. "Això servirà per ajudar els fills, que treballen molt però se'ls ha complicat molt la vida", diu Reales.

AJUDAR ELS FILLS

Els dècims venuts per Caballero s'han repartit per tot el poble i la comarca. És el cas de la residència d'avis Mirador Barà, on el premi s'ha repartit en dècims i participacions. "Som de Creixell, però venim molt a Roda", expliquen Reales i Baños, que resideixen en un poble veí. "Ja era hora que em toqués", exclama Baños després d'assegurar que mai li havia tocat la loteria.

Mercè Navarro, de 48 anys, està molt sorpresa. Està parada al centre de la sala de la delegació de loteria mentre la festa transcorre al carrer. "No m'ho crec", va repetint en veu baixa, mentre se li acosta la Marta, que li entrega una targeta i li diu que és d'una sucursal bancària. Navarro forma part del grup d'amigues, entre les quals hi ha la germana de la lotera, Fina Caballero, que compren el mateix dècim (un cada una) tots els mesos. La diferència és que aquesta vegada els ha tocat.

DECORAT ADEQUAT

Notícies relacionades

"Estava a rehabilitació, però ho he deixat tot i he vingut aquí”, explica Navarro, que es deixa fotografiar per José Hidalgo, de 66 anys, i s'indigna perquè Hisenda es quedarà 25.000 euros dels 125.000 que li corresponen pel seu dècim. "No m'ha tocat, però he vingut a felicitar la gent", confessa Hidalgo. "Nosaltres seguim treballant, seguim sent pobres", expliquen les responsables del Forn Roda, d'on acaba de marxar un antic dirigent de la residència d'avis que ha confessat tenir cinc dècims del número premiat.

El delegat comercial de la loteria a Tarragona, José Luis Górgola, ha sigut un dels primers a arribar a l'administració del carrer de Sant Isidre. Ha portat de tot perquè fotògrafs i càmeres de televisió tinguin el decorat adequat. "Forma part de la tradició", explica Górgola, que fins i tot ha repartit samarretes en què s'indica que han venut el segon premi.

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.