El Gordo de Nadal 2015 toca íntegrament a Roquetas de Mar (Almeria)

Una administració ha repartit 452 milions d'euros del 79140, el primer premi

Gran part dels diners han anat a parar a l'institut Emilio Manzano de Laujar de Andarax

Les nenes de Sant Ildefons que han cantat el Gordo mostren el número premiat.

Les nenes de Sant Ildefons que han cantat el Gordo mostren el número premiat. / EFE / JUAN CARLOS HIDALGO

2
Es llegeix en minuts

Comproveu número de la Loteria de Nadal 2015

El número 79.140 ha resultat premiat amb el Gordo, el primer premi del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal, dotat amb quatre milions d'euros a la sèrie (400.000 al dècim). Aquest any, el Gordo ha caigut íntegrament a l'administració número 2 de Roquetas de Mar (Almeria), que comptava amb les 160 sèries. És la primera vegada que el Gordo cau en aquesta localitat almerienca, un premi que sí que havia arribat fins a Almeria, El Ejido i Tíjola.

MOLT REPARTIT

El loter de Roquetas que ha venut el 79.140 premiat amb el Gordo, José Martín, ha indicat que ha despatxat 113 sèries, cosa que es tradueix en 452 milions d'euros. A la finestreta ha venut un total de 346 dècims (més de 138 milions) , mentre que prop de 800 dècims (uns 314 milions) han estat retirats per l'equip directiu de l'IES Emilio Manzano de Laujar de Andarax per finançar un viatge d'estudis a mitjans de novembre.

Martín ha estimat que ha retornat entre 30 i 40 sèries, encara que s'ha mostrat convençut que s'ha venut entre el 80 i el 85% del número premiat. "Està molt repartit, una mica s'ha venut a turistes, algun dècim ha anat a les Canàries, al marge de la gran quantitat que van venir a retirar d'un institut de Laujar de Andarax", ha assenyalat el loter.

Martín, que s'ha confessat "molt feliç", ja que és la primera vegada que ven el Gordo de Nadal, ha precisat que s'ha assabentat del premi quan estava al banc. "M'ha enxampat al banc perquè anava a canviar diners i ells m'han dit: ha caigut el Gordo a l'administració 2 i jo els he dit: 'No em vacil·leu", ha explicat. Quan li han cantat el número, ha pensat: "Aquest l'he venut jo".

El loter ha revelat que ha pogut contactar amb un dels premiats, perquè els coneix, i ha recordat que en aquesta mateixa administració es va repartir un quart premi del mateix sorteig el 2001. "Després de moltíssims anys, ara el Gordo", ha remarcat.

TESTIMONIS EMOCIONANTS

Entre els testimonis més impactants dels afortunats que ha recollit l'emissora de ràdio Onda Cero, figura el d'un immigrant que va viatjar a Espanya en pastera el 2007 i que va comprar un dècim del número premiat. El premiat s'ha dirigit a l'administració de loteria amb una fotocòpia del dècim i, amb ulls plorosos, ha donat les gràcies "als espanyols i al Govern espanyol" per haver-lo "salvat". 

El número ha sigut cantat a les 12.13 hores en el sisè filferro de la setena taula. Aquesta vegada ha sigut més matiner que el 2014, quan el premi més desitjat del sorteig es va demorar fins a les 13.00 hores, convertint-se en el més romancer de la història. Ha cantat el número Lorena Stefan i el premi Nicol Valenzuela Vásquez i han extret les boles William E. Díaz Santana Thiago Darío Diosy Marrone. Amb el premi d'avui, la terminació 0 ha sortit 21 vegades en la història del Sorteig de Nadal.

640 MILIONS PER AL GRAN PREMI

Notícies relacionades

El sorteig extraordinari de Nadal reparteix aquest dimarts 22 de desembre 2.240 milions d'euros en premis, xifra similar a la de l'any anterior, i els premiats amb el Gordo rebran 400.000 euros al dècim, amb 640 milions d'euros a repartir amb aquest premi principal.

Des de l'any passat, Loteries i Apostes de l'Estat (LAE) permet cobrar el mateix dia els premis del Sorteig de Nadal, a partir del vespre del dilluns 22 de desembre.

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.