EL MÉS TARDÀ DE LA HISTÒRIA

El Gordo de la Loteria Nacional de Nadal cau en el 13.437

Els quatre milions d'euros del premi més important del sorteig esquiven Catalunya

Moment en què els nens de Sant Ildefons canten la Grossa de Nadal. / ATLAS

3
Es llegeix en minuts

El Gordo de la Loteria Nacional ha recaigut aquest any en el número 13.437. Ha estat premiat amb un total de quatre milions d'euros per a cada sèrie. Els propietaris d'un dècim obtenen 400.000 euros sense impostos. El premi ha estat molt repartit; a Madrid, Cadis, Múrcia, Albacete, la Rioja, Lleó, Lugo, Càceres i Las Palmas. És el Gordo més tardà de la història i ha sortit del bombo a les 13.00 hores.

Més de tres hores després de l'inici del sorteig, el segon premi ha caigut en el número 92.845, dotat amb 1.250.000 euros, 125.000 al dècim, també molt repartit per Espanya i que ha suposat el repartiment de 75 milions d'euros a l'Hospitalet. El tercer premi també ha anat a parar a l'Hospitalet de forma íntegra, 500.000 euros per a cada sèrie (50.000 euros per dècim).

Els nens afortunats que han cantat el Gordo han estat Ismael Rastrelli Mekerbech i Janna Flores Villavicencio, mentre que Marileisi González i Rubén Gómez Sánchez han extret les boles. S'ha tractat també d'uns dels Gordos més baixos del segle, només darrere del que el 2007 va anar a parar en el 6.381 i el 2002, quan va ser per al 8.103.

UNA HORA FINS AL PRIMER PREMI

A les 9.10 hores ha començat el sorteig que, com a novetat en aquesta edició, ha ofert xocolata i xurros a la gent que ha esperat la cua per accedir al recinte. El Teatro Real s'ha omplert completament amb gent habitual i variada, que en moltes ocasions repetia presència en aquesta celebració.

A manera de curiositat, per l'auditori han desfilat, entre altres, una persona coberta completament de llums de diversos colors, una altra que duia un barret en què tenia brodada la seva butlleta o una altra persona que portava el número 00.000, que finalment ha estat premiat amb 1.000 euros a la sèrie. Així mateix, també hi havia presència de familiars dels Nens de Sant Ildefons, que volien seguir de prop aquest esdeveniment.

La primera taula ha portat la primera anècdota del sorteig i ha convertit la nena Maguette Fall en protagonista. En el novè filferro, Maguette s'ha encallat amb la lectura del 58.052, i després de dir "oh, no em surt", s'ha posat a plorar.

No ha estat fins una hora després de l'inici quan s'ha cantés el primer premi dels importants, un 46.984, dotat amb 60.000 euros a la sèrie. El número s'ha cantat a les 10.17 hores en el novè filferro de la tercera taula.

ELS NENS 'DE LA SORT'

Al contrari, a la quarta taula sí que s'ha repartit sort, amb fins a tres premis importants. Els nens de Sant Ildefons Ismael Rastrelli i Janna Flores (que més tard es convertirien en protagonistes amb el Gordo) han repartit tres premis, un quart amb el 7.617 i dos cinquens amb el 32.306 i 98.538.

D'aquesta manera, s'ha arribat a l'equador del sorteig sense entregar cap premi important --després de repartir un altre cinquè premi a la cinquena taula-- i quan encara quedaven fins a vuit dels premis grossos per cantar, incloent-hi el Gordo.

A partir d'aquest moment, la gent s'ha començat a impacientar i cada premi que sortia suposava un murmuri a la sala, ja que la majoria dels dècims premiats anaven a parar a premis menors. Per exemple, en la setena taula han sortit dos cinquens premis més.

L'ESPERAT GORDO

La nena Maguette ha tornat a cantar a la vuitena taula, aquesta vegada per repartir sort amb un segon premi dotat amb 1.250.000 euros a la sèrie, al número 92.845, i un altre cinquè premi al número 67.924.

Notícies relacionades

El rellotge passava ja de les 12.30 hores i la gent de l'auditori, que fins i tot es posaven les mans al cap al veure que no sortia el preat premi, també s'ha animat i fins i tot ha començat a aplaudir quan s'ha acabat la taula, cantant a l'uníson 'Que surti el Gordo'.

Seria finalment la novena taula, amb els nens Ismael Rastrelli i Janna Flores de nou, la que portaria el Gordo i l'alegria per a tot el Teatro Real. El tercer premi, amb el número 7.637, normalment acaparador de molts focus, ha estat en aquesta ocasió l'últim premi a sortir en la desena taula i ha aixecat menys expectació.

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.