Perfil

Hasbulla Magomedov, la ‘miniestrella’ més viral que ve de Rússia

  • Hasbulla, sobre Cristiano Ronaldo: «Soc més famós que ell»

  • L’‘influencer’ Hasbulla Magomedov, arrestat a Rússia: aquest és el motiu

Hasbulla Magomedov, la ‘miniestrella’ més viral que ve de Rússia
2
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

Tot i que va néixer fa 19 anys a Makhatxkalà, la capital de la república russa del Daguestan, només mesura un metre d’alçària, pesa 16 quilos i el seu timbre de veu correspon al d’un nen de cinc anys. En realitat, va néixer amb acondroplàsia, una malaltia d’origen genètic responsable de la gran majoria de formes de nanisme. Però Hasbulla Magomedov ha volgut fer de la necessitat virtut, i s’ha convertit de la nit al dia en una estrella de les xarxes socials, tant a Rússia com més enllà del seu país natal, i acumula centenars de milers de seguidors al seu compte de Twitter i milions al d’Instagram i guanya importants sumes en publicitat a causa de la desimboltura i l’atreviment amb què afronta la seva vida quotidiana.

A Rússia va saltar a la fama gràcies a una sola escena, difosa per Instagram, que immediatament es va transformar en viral. Mentre degustava una maduixa va pronunciar –amb la seva característica veu cridanera– una lapidària frase que va semblar graciosíssima a la concurrència: «La maduixa és una bomba, si soc sincer; és la meva preferida». 

Notícies relacionades

Un altre dels seus moments més celebrats va ser la presentació, fa un mes, d’un futur combat d’arts marcials lliures, esport a què és aficionat, amb Abdu Rozik, un raper originari del Tadjikistan, afectat al seu torn de nanisme i també amb centenars de milers de seguidors als seus comptes d’internet. Com si de Rocky Balboa i Apollo Creed a punt d’enfrontar-se en el combat del segle es tractés, Magomedov i Rozik es provocaven, insultaven i amenaçaven de pegar-se, amb prou feines separats pel lluitador txetxè Asxab Tamaev, entre les mel·líflues i poc respectuoses rialles d’aquest últim. Als vídeos i fotografies difosos als seus comptes, Hasbulla apareix fumant, muntat en cars cotxes esportius, aixecant pesos o prenent una cervesa.

‘Mini-khabib’, com també se’l coneix a Rússia, té centenars de milers de seguidors, però també nombrosos crítics. Moltes de les seves entrades acumulen quantitat de comentaris negatius en els quals se l’acusa de fer exhibicionisme de la seva malaltia per obtenir beneficis, cosa que sembla no importar-li. No té intenció de dedicar-se tota la vida a ser un ‘influencer’. Vol convertir-se en un expert en l’islam, una cosa que no deixa de sorprendre, si es té en compte la seva afició al tabac i a l’alcohol.