Entendre-hi més

L’hora de Guillem

  • La mort de la seva àvia, Isabel II, i l’accés al tron del seu pare, Carles III, donarà més rellevància a partir d’ara a l’hereu a la corona britànica.

  • Gaudirà de casa reial pròpia, acudirà a més actes oficials que abans i la seva dona Caterina tindrà més presència pública en esdeveniments i viatges oficials.

L’hora de Guillem
2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

La mort d’Isabel II canvia substancialment la vida de Guillem. S’ha passat una pàgina de la història i el príncep de Gal·les protagonitza el nou capítol. A aquest títol que estrena, als 40 anys acabats de complir, s’hi afegeixen els de comte de Chester, duc de Rothesay i duc de Cornualla. Amb aquest últim hereta un ducat de 550 quilòmetres quadrats de terrenys urbans, finques i granges, creat el 1337 per garantir la independència econòmica del primer en la línia de successió al tron. Entre el 2020 i el 2021 els guanys del ducat van equivaler a 26,3 milions d’euros. Administrar aquesta fortuna serà una part essencial de les seves noves responsabilitats.

En el nom del pare

El príncep de Gal·les gaudirà de casa reial pròpia i voldrà imposar el seu propi segell a la seva comesa, que orientarà lentament cap a la futura renovació de la institució monàrquica, quan li arribi l’hora. Un dels seus reptes més importants serà adequar els seus projectes amb Carles III. Les relacions entre pare i fill han sigut difícils durant molts anys i hi pot haver tensions entre els dos equips obligats ara a entendre’s. Tots dos comparteixen temperaments forts i perden la paciència fàcilment. Tanmateix, tots dos ja han estat prenent decisions junts per apartar per exemple el príncep Andreu de qualsevol paper a la família reial.

La presència de Guillem en actes oficials de la Corona es multiplicarà. La seva dona Caterina, nova princesa de Gal·les, compartirà bona part de les tasques públiques, com ha fet fins ara, però a una escala molt més gran. Hi haurà més gires per l’estranger en representació d’un monarca septuagenari i d’una esposa, Camil·la, que odia viatjar. Visites per països de la Commonwealth, on ja no seran tan ben rebuts com ho era Isabel II. L’última gira pel Carib va ser un desastre.

La ‘cort’ de Windsor

Notícies relacionades

La residència oficial de la parella ha canviat fa tot just uns dies. S’han instal·lat a Windsor, a 40 quilòmetres de Londres, tot i que mantenen els apartaments del palau de Kensington a la capital. La casa en la qual viuen amb els seus tres fills és dins del parc que envolta el castell on és possible que el príncep de Gal·les instal·li les seves oficines a connivent distància dels ulls indiscrets de Buckingham Palace i de bona part de la premsa.

El conflicte amb el seu germà Enric continuarà enverinant la relació amb la família reial. Serà una font constant de tensions i possiblement d’escàndols. Guillem i Caterina tenen de part seva una premsa britànica que de moment els santifica i s'acarnissa amb Meghan Markle.