TAP A EGIPTE

Nou remolcadores miren de desencallar l’‘Ever Given’ al canal de Suez

Un altre barco arribarà en les pròximes hores per retirar contenidors del vaixell i així reduir-ne el pes

Nou remolcadores miren de desencallar l’‘Ever Given’ al canal de Suez
1
Es llegeix en minuts

Els especialistes responsables de les operacions per a l’extracció del barco de càrrega ‘Ever Given’, que ha bloquejat el canal de Suez, han començat aquest dissabte una operació per remolcar l’immens barco, de 400 metres d’eslora, una longitud de quatre camps de futbol. L’operació ha començat després de l’excavació feta entorn de la proa encallada del barco, segons ha informat el director de l’Autoritat del canal de Suez, l’almirall Usama Rabie.

L’operació involucra nou enormes remolcadores l’èxit de les quals «depèn de molts factors, entre aquests la direcció del vent», segons ha explicat en un comunicat emès divendres a última hora. L’almirall farà una roda de premsa aquest dissabte, a mitja tarda, per informar de l’evolució de la situació. D’altra banda, la firma holandesa Boskalis, propietària de l’equip de resposta d’emergència contractada per ajudar en les operacions de rescat, ha indicat que els esforços podrien trigar uns dies, sempre que facin acte de presència remolcadors encara més pesants.

Deixar anar llast

Notícies relacionades

«Els remolcadors pesants, amb una capacitat combinada de 400 tones, arribaran aquest cap de setmana. Esperem que una combinació de remolcadors, el dragatge de sorra a la proa i la marea alta ens permetin desencallar el barco a principis de la setmana que ve», va afirmar Peter Berdowski, director executiu de Boskalis, al programa de televisió holandès ‘Nieuwsuur’ divendres a la nit. A més, en les pròximes hores d’aquest cap de setmana arribarà una grua terrestre per alleujar la càrrega del barco mitjançant la descàrrega dels seus contenidors. «Si no aconseguim deixar-lo anar la setmana que ve, haurem de treure uns 600 contenidors de la proa per reduir el pes», va dir.

El barco va quedar encallat dimarts a conseqüència d’una tempesta de sorra i des d’aleshores ha causat un embús sense precedents en una de les rutes comercials més transitades del món, cosa que ha provocat la desviació de més de 200 vaixells i la paràlisi de béns per valor de 9.500 milions d’euros diaris.

Temes:

Egipte