ENTREVISTA A ALFREDO BALMACEDA, COFUNDADOR DE ZICLA

«Treballem per fer les ciutats més accessibles i acollidores»

Milloren la mobilitat mitjançant la fabricació d'elements urbans amb residus reciclats

zicla

zicla

2
Es llegeix en minuts

–Ajuden a convertir les ciutats en més ecològiques, utilitzant a més materials reciclats.  ¿Quins són els seus principals productes?

A Zicla treballem en el disseny i desenvolupament de solucions per convertir les ciutats en llocs més accessibles, segurs i acollidors per a les persones, utilitzant per a això materials reciclats. D’aquesta manera tanquem el cicle: els residus que generen les ciutats i les seves activitats annexes com la indústria i els serveis tornen a les ciutats en forma de productes innovadors que ajuden a resoldre els seus problemes de mobilitat, trànsit i accessibilitat. Alguns exemples d’aquests productes són les nostres plataformes per a la millora de l’accessibilitat i els nostres separadors de carril bici que estan instal·lats en ciutats de tot el món, des de Nova York a Barcelona o Santiago de Xile.

–¿Existeixen bones perspectives per a l’economia verda?

L’anomenada nova economia, economia verda o economia circular es basa en un nou paradigma: els recursos no són il·limitats i hem de prevenir i reduir la generació de residus, i reutilitzar i reciclar tant com sigui ambientalment i econòmicament possible. Tenen bones perspectives totes aquelles solucions que estiguin basades en un bon maridatge entre sostenibilitat ambiental i mercat.

–¿Viuran les ciutats una revolució sostenible en els pròxims anys o encara hi som lluny?

En aquest moment, les ciutats estan vivint una autèntica revolució. La seva importància com actors globals no deixa de créixer i creixerà fins i tot més si es compleixen els pronòstics que indiquen que el 2050 el 70% dels habitants del planeta viurà en ciutats. La reinvenció de les ciutats passa per fer-les més habitables, saludables i segures, i en tot això la cura del medi ambient i la sostenibilitat ambiental hi juguen un rol preponderant.

–¿Com va ser el seu inici com a empresa?

La nostra empresa va estar sempre travessada pel concepte que els residus són una oportunitat per a la innovació, i la seva avaluació i transformació en nous productes, una oportunitat de negoci. Actualment ens orientem a les ciutats i al desenvolupament de solucions per als desafiaments de mobilitat, accessibilitat i gestió de residus a què s’enfronten, totes basades en l’ús de productes reciclats fabricats a partir de residus.

Notícies relacionades

–¿Els ajuda treballar amb un banc com el BBVA?

Clarament, el BBVA ens ha acompanyat des dels nostres inicis el 2005 i ha comprès sempre l’important que és acostar fonts de finançament a les pimes com la nostra que aposten per la innovació en l’àmbit de les ciutats i l’economia circular.

Temes:

Ecologia