El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Activitats lúdiques i culturals

Cinc plans per fer aquest Nadal a l’Hospitalet de Llobregat

  • L’ajuntament i diferents entitats de la ciutat han programat més de 150 activitats per a tots els públics

  • Aquest any, les opcions estan descentralitzades, en barris diferents de la ciutat, «per evitar desplaçaments i aglomeracions»

Cinc plans per fer aquest Nadal a l’Hospitalet de Llobregat

Ayuntamiento de L'Hospitalet

6
Es llegeix en minuts
Elena Martínez
Elena Martínez

Periodista

ver +

El Nadal s’acosta i, per tant, també les festes de Nadal de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). L’ajuntament i diferents entitats i associacions de la ciutat han organitzat, sota el lema ‘El nostre Nadal té fusta’, més de 150 activitats, tant comercials com lúdiques, entre l’1 de desembre i el 9 de gener. L’alcaldessa, Nuria Marín, defensa que el lema de les festes d’aquest any «posa en relleu el caràcter dels ciutadans hospitalencs, unes persones fetes de bona fusta, dura però flexible, robusta però tendra, que viuen el Nadal amb la mirada dels nens».

S’han preparat diferents activitats descentralitzades, en barris diferents «per evitar desplaçaments i aglomeracions», en què han participat diferents col·lectius d’artistes, entitats i companyies de dansa i art com: Bipol·art, Transit Projectes, La Industrial Teatrera, Companyia La Tal, Somnis, Olé tu salsa, Tro, Gimnàstica Gornal, Street Dance Area, 4 Hores Dansa i Plàudite Teatre, el FE l’Hospitalet Atlètic, i l’Escola de Música-Centre de les Arts (EMMCA).  

Segons el consistori, les festes nadalenques d’aquest any es volen dedicar als col·lectius de persones «que més han patit en la pandèmia: la gent gran, els nens i els adolescents».

Entre les múltiples activitats programades, aquest any tornen els quatre espais temàtics que es van crear l’any passat en plena pandèmia de la covid-19: el Circ d’Hivern, el Campament Reial, la Fàbrica de Joguines i el Jardí Secret i la Fàbrica de Caramels. En canvi, l’espai lúdic Kaliu Park, situat habitualment a La Farga, on els últims anys se celebraven activitats i s’obria una pista de gel, ha anunciat per la seva pàgina web que aquest any l’esdeveniment s’ha cancel·lat. Amb tot, des d’EL PERIÓDICO et presentem cinc plans per fer aquest Nadal a l’Hospitalet de Llobregat.

Fires comercials

Les fires comercials, com la ja tradicional Santa Llúcia o la nova Fira de Nadal i Reis Ciutat de Fusta, emmotllada al lema de la campanya d’aquest any i situada a la plaça de Lluís Companys i Llover, tornen amb l’objectiu «de reactivar el comerç local i de proximitat del municipi».

En el cas de la Fira de Santa Llúcia, es pot visitar fins el 24 de desembre, de 9 h a 21 h, en la seva localització habitual, a la rambla Just Oliveras, entre el carrer Barcelona i el carrer Enric Prat de la Riba, on es poden comprar a les paradetes tradicionals figures del pessebre, arbres de Nadal, el tió o qualsevol element necessari per decorar la casa per Nadal.

D’altra banda, es podrà visitar la novetat d’aquest any: la Fira Ciutat de Fusta. A la rambla Marina, desenes de paradetes s’ubiquen fins al 6 de gener, de 10 a 21.30 h, on es poden comprar objectes artesanals, menjar i regals per a tothom. Segons l’ajuntament, en aquesta fira els més petits «trobaran el taller del Geppetto, el constructor del Pinotxo; una casa dedicada als somnis on us pelareu de fred, i una altra de dedicada als gegants».

Concert de Nadal

El Teatre Joventut de l’Hospitalet acollirà aquest 17 de desembre el concert anual de Nadal a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès i sota el títol Herois del cinema .

El concert, per al qual encara queden entrades disponibles, començarà a les 20 h i serà un espectacle dedicat als herois del cine, on sonaran les bandes sonores de pel·lícules populars on la figura de l’heroi s’estableix com l’eix central de la peça musical. L’espectacle inclourà la projecció de fotogrames de les pel·lícules mentre interpreten les músiques de films com ‘Braveheart’, ‘Star Wars’, ‘Gladiator’ o ‘Superman’.

La presentació de cada número musical s’ha compost sobre la base d’un guió creat per Jordi Cos per a l’esdeveniment, amb la veu de l’actor Luis Posada, narrador habitual de Johnny Deep, Jim Carrey o Leonardo DiCaprio. El concert és solidari i tota la recaptació de l’esdeveniment es donarà a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

Concert benèfic d’ART-ES Medea

d’ART-ES MedeaUn altre concert benèfic és l’organitzat per ART-ES Medea, una organització formada per cinc joves artistes de la perifèria amb el principal objectiu de divulgar i fomentar l’art a través d’artistes amateurs i emprenedors. El dissabte 18 de desembre a les 18 h a la Llibreria Llavors del barri de Collblanc, han organitzat el seu primer concert benèfic de Nadal, on actuaran artistes emergents com Jester, Núria Ferrer, Moonlit, Nu i Miriam Faylinn acompanyats d’«un ambient nadalenc; llums de Nadal i xocolata amb melindros».

Des d’ART-ES Medea han volgut organitzar aquest esdeveniment ja que «feia molt temps que teníem la idea d’organitzar el nostre segon concert d’artistes emergents, ja que el primer va tenir molt èxit». Així, expliquen que han decidit crear aquest esdeveniment benèfic perquè «s’acostava Nadal, i volíem obrir-nos a ajudar, no només als artistes, sinó també a aquelles famílies i persones que per Nadal necessiten ajuda econòmica».

Per aquesta raó, els beneficis obtinguts amb la venda d’entrades aniran destinats «a les famílies necessitades i menjadors socials del barri de Collblanc», lloc on se celebrarà el concert. És el primer i únic esdeveniment que han organitzat per a aquestes festes de Nadal, però no dubten que les pròximes «sorgeixin noves idees i projectes artístics nadalencs».

Circ d’Hivern

A partir del 18 de desembre i fins al 9 de gener, s’instal·larà a l’esplanada del carrer de la Freixa Llarga amb Travessia Industrial el V Circ d’Hivern. La companyia catalana Circ Vermut protagonitzarà la cinquena edició de l’esdeveniment amb l’espectacle Desgavell. L’espectacle torna així al municipi amb dues funcions diàries, a les 12 i a les 18 h, per oferir una funció d’artistes professionals que presentaran una peça que combina diferents disciplines de circ.

L’esdeveniment està dirigit per a tots els públics, on hi haurà música, acrobàcies amb llits elàstics, trapezis, suspensió capil·lar, bicicleta d’equilibris i malabarisme.

L’espectacle és gratuït, però es requereix de reserva prèvia. Així, queden algunes entrades per als esdeveniments de gener, ja que tots els de desembre estan esgotats.

Cavalcada de Reis i Fàbrica de Joguines

Melcior, Gaspar i Baltasar tornen a l’Hospitalet la vigília del dia de Reis, si es mantenen les mesures sanitàries actuals, després de l’aturada de l’any passat per la pandèmia de la covid-19. La cavalcada tornarà a fer el tradicional recorregut pels diferents barris de la ciutat, això sí, amb mascaretes posades.

Els Reis tornaran a sortir el dia 5 de gener a les 17 h de la plaça de Francesc Macià acompanyats de les carrosses dolces i dels patges reials, que seran els encarregats de llançar caramels a tots els assistents. Posteriorment, passaran per la plaça de l’Escorça i sortiran a les 17.30 h a desfilar pels carrers de Santa Eulàlia i d’Enric Prat de la Riba fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament, on seran rebuts per l’alcaldessa, que els entregarà la clau de la ciutat.

No obstant, previ a la Cavalcada i a partir del 27 de desembre, la Fàbrica de Joguines i el Jardí Secret obren les portes fins al 5 de gener (amb una aturada per Cap d’Any) de 17 a 21 h. Se situarà a Can Trinxet, on els treballadors reials estaran comprovant que totes les comandes per a la nit de Reis estiguin preparades i els interessats podran entrar i visitar la fàbrica.

Notícies relacionades

A l’interior es troben diferents espais, inclosos una oficina de Correus, on els nens i nenes podran donar la carta i rebre un certificat que l’han entregat. Per accedir a la Fàbrica de Joguines fa falta fer reserva prèvia d’entrades i el consistori ja ha anunciat que pròximament es publicarà l’enllaç.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO