3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

Passat l’equador de la 32a 080 Barcelona Fashion, i llançades totes les proclames i propostes de tecnologia i art digital 3D i d’‘upcycling’ del denim amb la segona convocatòria de la 080 Reborn, aquest dijous ha sigut una marató plena de desfilades (i carreres al ‘backstage’). Han donat el tret de sortida les dues firmes que debutaven a Barcelona, els canaris Como la trucha al trucho i Lemachet, de Huelva. A continuació, altres firmes que ja coneixen la passarel·la del recinte modernista de Sant Pau: All that she loves, Nathalie Chandler, Outsiders division, Amlul i Dominnico.

Com la trucha al trucho

Com la trucha al truchoPalm Springs i un viatge l’estiu passat per la Ruta 66 que van fer Amanda i Adonais, parella en la vida real i artífexs de la marca canària especialista en bany, inspiren la seva col·lecció de festa i còctel ‘Uhlalá resort’: 26 ‘looks’ per triomfar les tardes al costat de la piscina mentre el ‘dj’ punxa una cançó rere l’altra (en la seva desfilada han sigut dues noies les que han amenitzat la sessió).

Desfilada de Como la trucha al trucho studio en la 080 /

EFE / ENRIC FONTCOBERTA

Lemachet

LemachetTambé ha sigut la primera vegada en la 080 per a Lucía Sánchez, dissenyadora nascuda a Almonte (Huelva), que ha presentat ‘I am, but’ (Soc jo, però), una col·lecció que juga amb el concepte SAMO (the same old shit; la mateixa merda de sempre). L’excusa per reinterpretar els conceptes de sastreria tradicionals, amb talls, siluetes i materials nous.

Model en verd de Lemachet. /

080 BARCELONA FASHION

All that she loves

La dissenyadora catalana Clara Esteve, especialitzada en ‘swimwear & intimates’, ha presentat ‘The Lighthouse’, una col·lecció inspirada en la Costa Brava. No han faltat els flotadors gegants per reviure la il·lusió de l’estiu i les vacances.

‘Look’ inspirat en la Costa Brava d’All that she loves. /

080 BARCELONA FASHION

Nathalie Chandler

La dissenyadora belga Nathalie Chandler s’ha inspirat en l’elegància, el poder i la feminitat dels elfs, però de manera urbana i desconstruïda, per a la seva nova col·lecció càpsula Tardor 2023 anomenada ‘Urban Elves’. Destaquen els abrics de pell i pèl, i els tons apagats.

Outsiders division

El dissenyador David Méndez Alonso torna amb roba per a tots els adults que encara no han crescut amb la seva col·lecció ‘Extraordinario’. Entre les peces d’aquesta col·lecció destaquen faldilles de tul, jerseis i cardigans clàssics. El creatiu ha generat tot un món de fantasia, color i diversió amb les seves peces.

Desfilada d’Outsiders division en la 080 Barcelona Fashion /

ENRIC FONT / EFE

Amlul

Notícies relacionades

La dissenyadora Gala Gonzalez ha presentat els seus dissenys versàtils i atemporals que celebren la bellesa de ser dona. La col·lecció ‘The Secret Garden’ s’ha centrat en les siluetes de vestits que ja triomfaven amb altres propostes noves amb una paleta de colors «molt britànica», com defineix la creadora. Les peces estan fetes a Espanya amb un procés sostenible. «Busquem que sigui una inversió, que la gent aposti més per la qualitat que per la quantitat. També que siguin patrons que s’adaptin molt bé als cossos», explica González. La bloguera també ha estrenat un vestit de núvia. «El concepte és una dona real que té necessitats reals. Volem que es trobin guapes», diu la dissenyadora.

Desfilada d’Amlul en la passarel·la 080 Barcelona Fashion /

ENRIC FONT / EFE

Dominnico

La col·lecció ‘Maemuki’ (en japonès, mirar cap al futur) de Domingo Rodríguez Lázaro. «Les nostres referències cap a la cultura asiàtica venen de lluny, és part de la nostra estètica juntament amb la iconografia pop», explica el dissenyador. A la passarel·la han desfilat perfils de la cultura espanyola, com Carmen Lomana i Sita Abellán. «És molt important el suport que hem tingut de Carmen gairebé des dels inicis de la marca. És una icona de la moda espanyola i és un luxe comptar-hi», assegura. De fet, l’espanyola ha causat impressió traient-se els talons al mig de la passarel·la i desfilant descalça. La marca fuig de la classificació binària del gènere: «Fem moda per a persones. Cada cop és més incòmode etiquetar o parlar d’una tipologia de peça o una actitud femenina o masculina. És molt avorrit».