3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pot ser que no ho sàpiga. Potser mai es va dedicar a pesar-lo. Però segons l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), la que s’encarrega de les nostres escombraries, cada persona consumeix anualment entre 21,5 quilos i 26 kg de roba, si bé només recollim selectivament el 12% dels residus tèxtils (un percentatge molt allunyat del d’altres fraccions de residus). Això implica que la gran majoria de la roba que llencem s’incinera o es llança a un abocador. Un desastre, ja que representa la pèrdua de molts recursos que podrien haver-se mantingut o reincorporat al sistema productiu.

A nivell global, les xifres tampoc són gens encoratjadores en el sector tèxtil, un dels consumidors de recursos més grans del món, amb el consegüent impacte ambiental i climàtic: dels 100.000 milions de peces que es venen a l’any es recicla menys de l’1%.

Notícies relacionades

En el sisè intent ha sigut la vençuda i, després d’una fosa en negre, s’ha il·luminat un cub gegant sobre la passarel·la amb la peça de vídeo 3D que l’artistaAndrei Warren ha elaborat per a aquesta edició de la 080, bolcada en l’art digital i la seva relació amb la moda.

Després, els ballarins vestits de blau que han esperat el seu moment ajaguts al terra de la passarel·la han començat a retorçar-se en agitades coreografies mostrant els 34 ‘looks’ ideats per Fermin + Gilles: una faldilla cosida a base de mànigues, un cosset elaborat amb els malucs d’uns jeans, vestits confeccionats amb caçadores, i serrells i gorgeres tallats de vells patrons texans que un dia van acabar en un contenidor.