Úrsula Corberó, la noia dolenta que va a tot arreu

Netflix / Lucía Faraig

3
Es llegeix en minuts
Natalia Araguás
Natalia Araguás

Periodista

ver +

Úrsula Corberó (Sant Pere de Vilamajor, 1989) no és una dona de perfil baix, admet la mateixa actriu, ni a la vida ni a la pantalla. Després d’assaltar Netflix amb l’èxit planetari de ‘La casa de papel’, reedita l’arquetip de dona perillosa i sexi com a protagonista de ‘El cuerpo en llamas’, que ficciona el ‘crim de la Guàrdia Urbana’ i la plataforma estrena divendres vinent 8 de setembre, sempre que no prosperi la reclamació judicial de Rosa Peral. Corberó interpreta precisament Peral, condemnada a 25 anys de presó per l’assassinat amb traïdoria de la seva parella, Pedro Rodríguez, ajudada pel seu amant, Albert López –tots ells agents de la Guàrdia Urbana–, i aquesta versió es podrà contrastar aquell mateix dia amb un documental, ‘Las cintas de Rosa Peral’, que ofereix la primera entrevista atorgada a la presó per l’agent des que va ser condemnada i l’estrena del qual Netflix ha fet coincidir amb la sèrie. Convertida en la nova musa del ‘true crime’, és d’esperar que Úrsula Corberó ho afronti amb la mateixa calma amb què es va plantar al programa ‘The Tonight Show Starring Jimmy Fallon’, on va coincidir el 2021 amb Nicole Kidman. A l’entrar a plató li tremolaven les cames al saber-se davant un dels presentadors estrella dels Estats Units, ha confessat, però una vegada la càmera es va posar en acció no va dubtar a plantar una de les seves botes a sobre de la taula d’un divertit Fallon, per recrear com Madonna l’havia abordat durant un vol per explicar-li que era fan de ‘La casa de papel’ i en particular del seu personatge, Tokio.

Notícies relacionades

Malgrat la seva natural desimboltura, l’actriu ha explicat que fa teràpia des dels 17 anys i es va haver de prendre un respir després de l’aclaparador èxit de ‘La casa de papel’ per baixar revolucions. En una recent entrevista amb ‘Vogue’ també ha confessat que sempre s’havia visualitzat com una mare jove, igual com la seva –va tenir la seva germana gran amb només 17 anys, soltera– però que els anys van passant i en el seu cas la maternitat s’ajorna per altres projectes. De moment, va aprofitar l’aturada després de ‘La casa de papel’ per provar sort a Hollywood, amb projectes com ‘Snake eyes’, una pel·lícula d’acció basada en la línia de joguines G.I. Joe. També ha rodat ‘Matar al jockey’ a l’Argentina, país d’on és Chino Darín, la seva parella des de fa gairebé vuit anys. Úrsula Corberó ha trobat l’estabilitat al costat de l’actor argentí, fill de Ricardo Darín, després de la seva sonada ruptura amb el model Andrés Velencoso. 

Als seus 34 anys, l’Instagram d’Úrsula Corberó –és una de les espanyoles amb més seguidors, 21,7 milions– mostra un estil de vida molt més assossegat que el d’aquella jove actriu que es va popularitzar, amb només 19 anys, en el paper de Ruth a ‘Física o química’. «Cardàvem tots amb tots i ningú s’enfadava», va resumir sobre aquella etapa, unes declaracions que van molestar alguns dels seus companys de repartiment. Apresa la lliçó de parlar només de si mateixa, Úrsula Corberó no oblida que, per molt aclaparadora que resulti la fama, més ho és per a una actriu la sequera de projectes, com l’any i mig sense treballar que va viure ella mateixa just abans de convertir-se en una cara coneguda arreu del món gràcies a ‘La casa de papel’. Tampoc perd de vista els seus orígens humils i com la seva mare va arribar a fer autoestop des de Sant Pere de Vilamajor per agafar el tren que la portaria fins a Barcelona a fer amb només sis anys els seus primers càstings. Amb ‘El cuerpo en llamas’, en què el ‘thriller’ es condimenta amb escenes eròtiques d’alt voltatge, Úrsula Corberó fa seva una vegada més aquella cèlebre cita de Mae West: «Les noies bones van al cel, les dolentes a tot arreu».