3
Es llegeix en minuts
Natalia Araguás
Natalia Araguás

Periodista

ver +

És un fill «no esperat ni desitjat», «un accident», va constatar Bertín Osborne, de 68 anys, sobre l’embaràs de la seva antiga parella, Gabriela Guillén, de 36 anys. Com si la seva sinceritat o la seva senyoreta familiaritat li poguessin servir d’atenuant. Van cremar les xarxes, amb fam endarrerida de criticar-li la seva persona, nascuda el 1954, i se li van rebel·lar col·legues de professió, com Sonsoles Ónega i María Patiño. «La teva reacció és repugnant, trista i antiga», li va etzibar Mercedes Milá, que ara es desfoga al seu Instagram a falta del plató de ‘Gran hermano’. Ell va denunciar a la mateixa xarxa social «l’assetjament brutal» que pateix junt amb la seva última nòvia de la premsa. «Tinc més edat que un bosc, a mi ningú em pren el pèl, ningú ni m’enganya», va advertir Osborne a les presentadores suposadament feministes que insisteixen a presentar-lo com el caçador caçat. 

Bertín Osborne tancarà el cercle que correspon a la seva fama de mascle espanyol sent pare alhora que avi, ja que la Claudia, la petita de les seves filles, està embarassada de pocs mesos. El clan Osborne creixerà a sis fills, de tres mares diferents, i nou nets, sense problemes econòmics pels quals preocupar-se. De noble bressol, acumula un patrimoni milionari gràcies a la seva tasca com a cantant, presentador i empresari, entre el qual destaca una hisenda del segle XVIII de més de 50 hectàrees valorada en 8 milions d’euros, plena d’oliverars.

La trajectòria de Bertín Osborne va començar com a ‘crooner’ patri, amb més melena que veu, ungit per Julio Iglesias en persona. «Et veig cantar i no ho fas malament, si vols truco a la meva companyia de discos», li hauria dit el cantant segons va explicar el mateix Bertín Osborne en la seva entrevista definitiva, concedida el 1985 a Jorge López Pedrol a TVE, que últimament ha corregut com la pólvora a les xarxes socials. Pèl en pit, un jove Bertín reconeixia haver sigut una persona violenta i que aquestes mans seves «que tantes pells de dona deuen haver acariciat», segons li plantejava López Pedrol, també li havien servit per pegar-ne a alguna. Bertín Osborne veia Espanya «superdesenvolupada» en qüestions de feminisme el mateix any en què despenalitzava parcialment l’avortament i declarava que en tot cas feia falta «un moviment d’alliberament de l’home». També afirmava ser «l’antimoro», en el sentit que donava molta llibertat a les seves parelles. 

Notícies relacionades

«Gaby, tens dues opcions: tenir-lo o no tenir-lo», li va plantejar a Gabriela Guillén quan estava embarassada de mes i mig, segons ell mateix ha explicat recentment, malgrat el seu tradicional posicionament en contra de l’avortament. Una altra dona, Chabeli Navarro, ha aparegut a la portada de ‘Lecturas’ per assegurar haver-se vist en la mateixa tessitura i, convençuda per Bertín Osborne, diu que va acabar avortant, una cosa que ell desmenteix i per la qual ha anunciat que emprendrà actuacions legals. «La teva sort és ser home, així que no et criticaran», va ser la felicitació enverinada per la seva tardana paternitat d’Ana Obregón, en el passat la seva amant, amb qui se l’ha comparat. No obstant, costa creure que la seva imatge pública de simpàtic beneit surti indemne.

La innocuïtat ideològica de Bertín Osborne ja es va començar a qüestionar amb el seu exitós programa d’entrevistes ‘Mi casa es la tuya’, que es va estrenar el 2015 a TVE i que ara s’ha mudat a Telecinco. El presentador no amaga les seves afinitats polítiques –entrevistant l’expresident José María Aznar va arribar a confessar-li que no hauria fet fàstics a un càrrec polític si l’hi hagués ofert– i planteja controvertides preguntes a les seves entrevistades sobre el seu estat civil o el fet de no tenir fills. Però si d’alguna cosa pot presumir Osborne és de no haver intentat mai enganyar ningú. «Soc mascle, efectivament, poc donat a les ambigüitats sexuals, i ibèric», va assenyalar ja fa temps.