Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Armari càpsula: ¿per què els joves han ressuscitat la solució de Donna Karan al «què em poso»?

Per què és tendència la moda DIY (Do It Yourself): tres propostes fàcils per a principiants

¿Quants tipus de texans hi ha i quin et queda millor?

Parlem amb l’estilista Ángela Lezama i els experts en moda de la plataforma Miravia per compondre l’armari ideal d’aquesta primavera: una gran varietat de ‘looks’ amb poquíssimes peces

Armari càpsula: ¿per què els joves han ressuscitat la solució de Donna Karan al «què em poso»?
1
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Per a moltes dones, trobar com vestir-se correctament és desconcertant avui dia. Han trobat formes ràpides per posar el menjar a la taula, però encara no saben com muntar ràpidament un armari». El 1985, la creadora de l’estil novaiorquès Donna Karan va deixar la firma d’Anne Klein, on va ascendir meteòricament, i va treure la seva pròpia marca, DKNY, amb una primera col·lecció apoteòsica, ‘Seven Easy Pieces’, amb la qual va entrar directa a la història de la moda. Amb aquestes set peces bàsiques, atemporals, versàtils i que havien de combinar entre elles (un bodi, una faldilla, una jaqueta, un vestit, una peça de cuir, una camisa blanca i una ‘blazer’) es podia crear un armari complet, per al dia i per a la nit, els 7 dies de la setmana i temporada rere temporada.

Aquest és l’origen popular del terme «armari càpsula», que avui atresora milions de recerques a internet, una infinitat de publicacions sobre com crear-lo respectant el nostre estil personal i moltíssimes fotos a Pinterest d’armaris perfectes amb peces de colors neutres. No obstant, el 2023, el concepte clàssic s’ha renovat i no només és una solució per construir els nostres ‘looks’ diaris per dins i fora de la feina, sinó que a més és la manera més pràctica de contribuir a un consum responsable i sostenible de la moda, una idea que les generacions mil·lennistes i ‘centennials’ tenen molt present.