El rei de la moda

Tot sobre The Spanish King, el model i ‘influencer’ nonagenari que acompanya Alfred García en el Benidorm Fest

El corunyès Andrés García-Carro tant firma campanyes amb Cartier com llança els seus propis dissenys per a Zara, o s’apunta a l’elenc de ‘Rainbow’ de Paco León o concursa a ‘Masterchef Senior’

Tot sobre The Spanish King, el model i ‘influencer’ nonagenari que acompanya Alfred García en el Benidorm Fest

INSTAGRAM

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La segona semifinal del Benidorm Fest 2023 arriba aquest dijous (a partir de les 22.50 h a La 1 de TVE i a RTVE Play) i entre els nou concursants hi ha Alfred García, un dels favorits. L‘extriunfito’ mira de tornar a Eurovisió, aquesta vegada en solitari, ja que abans ja ho va intentar a duo amb la seva exparella Amaia Romero, que també de la mateixa acadèmia musical de Televisió Espanyola. ‘Desde que tú estás’ és el tema que interpretarà el cantant català, que sortirà a l’escenari acompanyat de tota una icona d’estil i elegància, un habitual de les alfombres vermelles amb més glamur dins i fora d’Espanya, el corunyès Andrés García-Carro, més conegut en la indústria de la moda com The Spanish King.

«En un món en el qual tothom ha de ser o semblar jove, l’Andrés ens porta l’experiència i la bellesa de l’antic», l’ha presentat l’Alfred en el seu compte d’Instagram, on ha penjat diverses fotos al costat de l’‘influencer’ de 90 anys, en un terrat, amb l’‘skyline’ de Benidorm de fons. El cantant del Prat de Llobregat porta un ‘outfit’ molt dels setanta, jaqueta de cuir, camisa amb un gran coll per sobre de les solapes, pantalons alts i ulleres tornassolades. The Spanish King, per la seva banda, jersei sobre les espatlles i camisa oberta, i fuma en pipa mentre desafia amb la mirada a la càmera, una cosa a la qual està acostumada a fer el maniquí, que no té cap intenció de jubilar-se.

Posant des del 2018

En realitat només porta poc més de dos anys en el món de la moda. Abans de ser l’altre rei d’Espanya [modelant, és clar], va tenir una vida feliç. Es va casar, va tenir quatre fills, va estudiar a París i fins i tot va ser gautxo a l’Argentina. Va muntar un restaurant i es va dedicar als negocis, després, a Madrid. Fins que un dia, amb 88 anys, la seva neta Celine li va fer unes fotos al portal de casa i li va obrir un compte a Instagram.

I es va fer grossa. Perquè l’Andrés, amb classe i estil a cabassos, creu que l’edat només és un número i encara es considera jove. A més, li agrada envoltar-se d’artistes joves, perquè, diu, li han donat «anys de vida». Ell no es veu com un avi i li rellisquen les crítiques.

Col·laboració amb Zara

Per davant hi ha el seu currículum, de tot un fera. A saber, ha sigut imatge de Yves Saint Laurent, amb qui guarda una espectacular semblança, sobretot quan llueix grans ulleres de closca, o de Carolina Herrera, Cartier o Chanel. També ha gravat anuncis per a Ebay, i fins i tot ha dissenyat una col·lecció de peces i complements amb Zara. Gràcies a aquesta feina va tenir la sort de conèixer en persona Amancio, a qui admira «moltíssim», i que, a més, és corunyès com ell.

Ha participat en vídeos musicals d’Aaron Piper i C. Tangana (el de la cançó ‘Tú me dejaste de querer’, on el model apareix fumant en pipa a l’interior d’un avió).

Notícies relacionades

El veterà ‘influencer’ també és la imatge oficial de l’equip de futbol francès de tercera divisió Red Star, una col·laboració que va aconseguir a través de les seves fotos a Instagram.

Tele i cine

Però l’èxit de The Spanish King també l’ha portat fins a la petita i gran pantalla: s’ha donat a conèixer també en populars programes com ‘Masterchef Senior’, ha gravat una sèrie amb Antonio Resines per a Movistar+ i la pel·lícula ‘Rainbow’, amb Paco León, per a Netflix.