Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

El desembre, amb el dia de Nadal al capdavant, concentra les peticions de mà (i Rosalía en dona fe)

Una de cada vuit proposicions de matrimoni es realitza el 25 de desembre. A Espanya és normal portar a terme el ritual a casa i només el 9% demana la benedicció prèvia als pares

El desembre, amb el dia de Nadal al capdavant, concentra les peticions de mà (i Rosalía en dona fe)
  • Regals de segona mà, tendència a l’alça: consells per encertar aquest Nadal

  • «Em vull mudar allà»: així és l’autobús de megaluxe de Rosalía, la seva segona casa durant la gira

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Rosalía ha arrasat amb el seu ‘Motomami World Tour’ en el seu recorregut a Europa i al continent americà de dalt a baix, al llarg de 46 concerts, des que va iniciar la gira el6 de juliol. La diva catalana ho ha donat tot en les seves actuacions i també ha protagonitzat diverses anècdotes que s’han fet virals. Els seus fans són impredictibles i tan aviat li llancen unes ulleres Versace com un ram de flors o un peluix a la cara, o cauen desmaiats per l’èxtasi de veure-la cantar.

L’última sorpresa va ser durant el seu espectacle a Amsterdam, el 10 de desembre, quan una parella es va prometre a un metre d’ella. L’artista li va posar el micròfon al noi, que va dir: «Ets la meva ànima bessona», i tot seguit es va agenollar i va obrir un capseta amb un anell. «¿Vols casar-te amb mi?», va prosseguir l’enamorat. La resposta va ser afirmativa, ‘of course’, i una emocionada Rosalía es va abraçar amb els nòvios abans de dedicar-los la seva següent cançó, ‘La noche de anoche’.

En aquest vídeo es pot reviure el momentazo:

El mes de l’amor

El que va viure Rosalía és una cosa que, estadísticament, passa bastant al desembre, que, pel que sembla, el mes de les peticions mà.

Notícies relacionades

I no només això, sinó que aquest any, a més, s’ha convertit en una època de concentració de casaments: entre els dies 24, 25 i 31 se celebraran un 30% més de bodes que el 2019, per exemple.

L’últim mes de l’any ve carregat de celebracions, ornaments nadalencs, torrons... i anells de compromís, segons dades de Bodas.net, web de referència en el sector nupcial, que detalla algunes curiositats sobre aquesta vella tradició que ve de l’època romana. ¿Com són? ¿On se celebren? ¿Es continua clavant el genoll? ¿Es demana la benedicció dels pares?

Nadal, dia fetitxe


Una de cada vuit proposicions de matrimoni es realitza el dia de Nadal. En sintonia amb la dada que aporta el ‘Libro Imprescindible de las Bodas’, que assegura que a Espanya el 12% de les peticions de mà són al desembre. Un mes ple d’il·lusió, de reflexió i que ofereix la possibilitat de passar temps en parella, una condició estretament relacionada amb el que més valoren els nòvios espanyols: compartir temps de qualitat junts (58%), segons el Global Love Study de The Knot Worldwide (TKWW).

‘Sí, vull’ amb el primer amor


Tot i que la tendència està canviant, en el cas de les parelles de diferent gènere, el 66% de les peticions la iniciativa continua sent d’ell, el 29% reconeix que va ser una decisió conjunta i, de moment, només el 5% de les dones s’agenollen per a la proposició. I ¿amb qui es comprometen? Segons una enquesta realitzada a través de les xarxes socials de la web esmentada, el 31% de les parelles espanyoles es casen amb la seva primera parella formal i el 29%, amb la segona. En resum, sembla que se sol fer ràpidament ‘match’ amb l’amor de la nostra vida.

En la intimitat de casa

Lluny de l’imaginari hollywoodià en el qual les peticions de mà solen celebrar-se en restaurants i en presència de multitud de persones (conegudes o no), 4 de cada 10 peticions de mà a Espanya tenen lloc a casa. A més, les parelles espanyoles prefereixen que aquesta decisió quedi entre els dos, sense més testimonis (80%).

No a la benedicció dels pares


Trencant amb més tradicions, només el 9% dels espanyols busca la benedicció dels pares abans de comprometre’s. Un costum que sí que té molt èxit en alguns països de l’altre costat del bassal, com als Estats Units (67%), el Perú (64%) i el Canadà (59%), que encapçalen el rànquing, segons l’estudi de TKWW. Però més de la meitat de les parelles espanyoles manté la tradició d’agenollar-se per fer la gran pregunta.

D’or blanc, l’anell preferit



Segons una enquesta de la pàgina especialitzada en casaments, l’anell solitari és el més comú (58%), seguit de l’anell mitja aliança (16%) i de l’anell amb diamants addicionals (11%). Sobre els materials, l’or blanc (55%) continua sent el rei.

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí t’explicarem què és l’últim crit al carrer i també les xarxes socials, i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registra't a Entre Tots i escriu-nos per explicar-nos les teves inquietuds o compartir les teves experiències.