MÉS PERIÓDICO

Hunter Biden: 10 coses que cal saber sobre el fill esgarriat de Joe Biden

  • Un pirata informàtic ha filtrat un vídeo en què se'l veu pesant crack en companyia d’una prostituta

Hunter Biden: 10 coses que cal saber sobre el fill esgarriat de Joe Biden
3
Es llegeix en minuts

UN TRAUMA DE PER VIDA

El desembre de 1972 –tres setmanes abans que el seu pare, Joe Biden, fos escollit per al Senat–, viatjava en el seient posterior del Chevy familiar conduït per la seva mare, Neilia, quan van xocar amb un tractor. Neilia i la seva germana petita, Naomi, van morir a l’acte. Ell, de 2 anys, i el seu germà Beau, de 4, van resultar greument ferits. El pare, ficat en la narrativa del seu ascens al poder, mai va parlar del succés amb els nens.

DUES CARRERES I UN VOLUNTARIAT

Criat pels seus oncles –fins a l’arribada de Jill Jacobs, la segona dona de Biden–, va estudiar a la catòlica Acadèmia Archmere, es va llicenciar en Història a Georgetown i, més tard, en Dret per Harvard. Després d’acabar la universitat, durant un any va ser voluntari en una església a Portland (Oregon), on va conèixer Kathleen Buhle, amb qui es va casar el 1993 i va tenir tres filles: Naomi, Finnegan i Maisy.

LA MORT DE BEAU

Malgrat que als 18 anys ja va ser arrestat per possessió de cocaïna i als 33 va passar per rehabilitació, Hunter explica en les seves memòries, ‘Beautiful things’, que va ser el «dolor aclaparador» per la mort del seu germà Beau –un tumor cerebral li va segar la vida als 46 anys– el que el va empènyer a l’abús descontrolat de les drogues i l’alcohol. Va perdre gairebé tots els clients del bufet d’advocats en què treballava. «Vaig trobar centenars [de càrrecs de targetes de crèdit] en licoreries i clubs de ‘striptease’», explica Kathleen Buhle al llibre ‘If we break: A memoir of marriage, addiction, and healing.’  

AVENTURA AMB LA SEVA CUNYADA

No només va arribar a l’extrem de passar «tres dies sense dormir, fumant crack i bevent vodka exclusivament», sinó que es va embolicar en una relació íntima amb la viuda del seu germà, Hallie Biden (el germà de Kathleen, la seva dona llavors, ho va descobrir mirant fotos en el seu iPad).

MAL COMENÇAMENT LABORAL

La seva primera feina, al banc Maryland National, ja va estar esquitxada per la polèmica: el seu càrrec com a assessor va ser posat en entredit per les connexions de l’entitat amb la campanya del seu pare al Senat, i per una llei sobre targetes de crèdit avalada per Biden que va beneficiar directament la institució financera.

SEGUEIX LA MALA RATXA

El 2009 va fundar junt amb el fillastre de John Kerry, Christopher Heinz, i un amic, Devon Archer, la firma d’inversió Rosemont Seneca Partners. Archer va ser condemnat a un any de presó a principis del 2022 per estafar una tribu de nadius americans per gairebé 60 milions de dòlars en bons.

UN VÍDEO COMPROMETEDOR

El seu compte d’iCloud va ser piratejat per usuaris de la comunitat ‘online’ 4chan –similar a Forocoches–, que el cap de setmana passat van distribuir un vídeo de 18 segons que el mostrava pesant crack junt amb una prostituta. El vídeo va poder ser filmat quan el llavors candidat a la presidència dels EUA li hauria enviat 75.000 dòlars per finançar-li la desintoxicació.

POLÈMICS TRACTES AMB UCRAÏNA I LA XINA

L’abril del 2019 va portar a reparar el seu Macbook Pro a una botiga d’informàtica. L’FBI va aconseguir el disc dur i l’amo de la botiga, per la seva banda, en va enviar una còpia a l’advocat de Donald Trump, Rudolph Giuliani. Un any i mig després, ‘The New York Post’ va revelar els seus tractes comercials amb l’empresa més important de petroli i gas ucraïnesa, Burisma, així com amb un empresari xinès amb causes pendents per frau. Ell sempre hi ha vist al darrere la mà negra dels republicans.

DOBLE PATERNITAT

El novembre del 2019, alhora que feia front a una demanda de paternitat interposada per la jove Lunden Roberts –el tribunal li va donar la raó a ella–, Hunter es va casar amb la cineasta sud-africana Melissa Cohen –se’n va enamorar a l’instant perquè «s’assemblava al seu germà» mort–, amb qui ha tingut un fill, Beau

ARTISTA D’ÚLTIMA HORA

La seva última faceta coneguda és la pintura com a exorcisme «del dolor i el patiment» enquistats en la seva vida. «És el regal que m’han fet», ha declarat, referint-se als republicans obsessionats a segar l’herba sota els peus del seu pare a través d’ell. Ha exposat els seus olis en una galeria del SoHo de Nova York i, segons el crític d’art James Gardner, les obres «són massa polides i massa ansioses per complaure».