MÉS PERIÓDICO

Marta Torné: Deu coses que s’han de saber de la presentadora d’‘Eufòria’ i directora del ‘reality’ de rics ‘First class’

  • Després de presentar ‘Eufòria’, el ‘talent’ de la temporada a TV-3, dirigeix ‘First class’, un ‘reality’ sobre rics que s’estrena dijous

Marta Torné: Deu coses que s’han de saber de la presentadora d’‘Eufòria’ i directora del ‘reality’ de rics ‘First class’
3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Presentadora del ‘talent’ de la temporada a TV3

Eufòria’, el primer ‘talent musical’ de TV-3, ha sigut la revelació de la temporada. Amb quotes de pantalla de fins al 20,8%, s’ha convertit en un fenomen de masses infantil i adolescent. Part del ganxo de l’èxit és la química entre els presentadors: Marta Torné, en el paper més solemne –tot i que sempre amb un punt esquerp–, i l’extriunfito Miki Núñez, que aporta un toc més fresc i jovial.

Inicis locals

No és, ni de bon tros, la primera aventura mediàtica de Torné (Barcelona, 1978). En els seus primers anys va treballar en cadenes i televisions catalanes com Ràdio Estel, Flaix FM, RAC-1 i 8tv (llavors era City TV). El 2005 va fer el salt a la televisió nacional, a Telecinco, de la mà de Jordi González.  

Actriu a ‘El internado’

De presentadora i col·laboradora a actriu. El 2007 va fer el salt a ‘El internado’, d’Antena 3, on va interpretar l’assistenta María Almargo i va treballar amb Natalia Millán, Luis Merlo, Martiño Rivas, Ana de Armas, Yon González, Blanca Suárez i Amparo Baró, entre altres grans noms. Va ser el seu primer paper, el que la va catapultar a la fama.

De la tele al teatre

El 2010, després del final de ‘El internado’, Torné es va aventurar al teatre. Va interpretar un paper a ‘Más allá del puente’, dirigida per David Botella i representada al Teatre Borràs de Barcelona. Durant l’execució de l’obra va fer amistat amb Roger Gual, el seu director. Tant, que van acabar enamorant-se i casant-se.


Un marit guardonat

Gual va guanyar el 2012 el Goya a millor director novell per la seva pel·lícula ‘Smoking Room. Va començar a sortir amb Marta el 2011 i es van casar quatre anys després, el 2015, en una senzilla cerimònia civil a Sant Just Desvern sense gaire parafernàlia.


Darrere les càmeres a Netflix

Dijous vinent, 23 de juny i revetlla de Sant Joan, arriba a Netflix ‘First Class’, un nou ‘reality’ que es focalitza en el dia a dia d’un grup d’amics superrics que presumeixen, davant la càmera, de la seva vida privilegiada. El programa, molt criticat a les xarxes després d’haver tret el seu tràiler a causa de «l’exaltació de la riquesa desmesurada» i la «banalitat del seu plantejament», està creat i dirigit per Torné. En el projecte també hi col·labora el seu marit.


Noia de portada

Des dels seus primers anys en el món de la televisió, Torné entrava dins de l’arquetip de «noia guapa» de magazín, aquest rol tan patriarcal i vigent pel qual una dona jove de bellesa normativa acompanya un presentador assentat en el circuit mediàtic i que és la cara visible del programa. Així, va aparèixer en desenes de portades de revista masculinesi el 2009 va arribar a ser proclamada per ‘FHM’ com una de les dones més atractives del món, en el lloc número 35.

Superant el paper d’‘it girl’

A mesura que el feminisme ha permès sacsejar els clixés més rancis de la televisió, Torné s’ha desprès de l’etiqueta de «copresentadora atractiva» i ha aconseguit solidificar la seva presència televisiva, especialment gràcies a la seva rapidesa i dinamisme en els programes sense guió. 


«Farta de la mateixa pregunta»

«No, sempre m’ho pregunteu. Suposo que d’aquí uns anys ja no ho fareu perquè serà molt tard, però jo no en tinc ganes, em sembla molt complicat i molt sacrificat...», va dir Torné en una alfombra vermella. ¿La pregunta? La mateixa a la qual totes les dones en l’àmbit mediàtic s’han d’enfrontar tard o d’hora: si vol tenir fills. «La raça no perillarà perquè jo pugui tenir un fill o no», va concloure per tancar l’assumpte.  

Mascota ‘influencer’

El seu gos, Rufus, és ‘influencer’: Torné li va obrir un compte a Instagram i ja té més de 12.000 seguidors. I, tot i que les fotografies són molt innocents, una vegada hi va haver una polèmica amb una suposada ‘story’ en què l’animal sortia mossegant un dildo de Torné. Al final va resultar que era un porc de làtex amb una forma que els seus fans van qualificar de «fàl·lica».

Temes:

First Class