MÉS PERIÓDICO

Elsa Pataky: el suculent negoci de ser la senyora de Thor

  • L’espanyola s’avança a l’estrena del seu marit, ‘Thor: Love and thunder’, protagonitzant una pel·lícula de Netflix en la qual ‘salva’ la humanitat

Elsa Pataky: el suculent negoci de ser la senyora de Thor
3
Es llegeix en minuts
Núria Navarro
Núria Navarro

Periodista

ver +

No passa una setmana sense que no sapiguem que meravellosa és la vida als antípodes d’Elsa Pataky, inventora del posat Pataky per a alfombres vermelles i senyora de Chris Hemsworth (l’idolatrat Thor). Una habilitat que els hermeneutes del món rosa no s’expliquen. «Ni idea», confessa una entesa del ram. «És maca i té una família ideal», aventura el director d’una cèlebre revista del cor. Malgrat que tots coincideixen que lidera, al costat de Pilar Rubio i Gwyneth Paltrow, el club de mares de família nombrosa a qui els embarassos i parts no deixen rastre d’enfonsament perquè ‘s’ho-curren-a-base-d’esquats’.

Però Pataky, a més de monetitzar el seu estil bohemi distingit i amb els nens menys dependents, volia desempolsegar la seva carrera d’actriu i ara protagonitza una pel·lícula, ‘Interceptor’, que Netflix estrena el 3 de juny. A la cinta, amb producció executiva del seu marit, es converteix en JJ Collins, una capitana de l’exèrcit que salva la humanitat d’un atac amb 16 míssils nuclears. Déu-n’hi-do.

31 hores sense parar 

Als 45 anys –Angelina Jolie en tenia 28 quan va encarnar Lara Croft–, Pataky desplega al film una sèrie de piruetes molt boges que la van obligar a un entrenament sobrenatural. «Nedar, escalar cordes, ‘burpees’... –va enumerar a ‘Women’s Health Australia’. Em va canviar molt el cos en només quatre setmanes». L’encarregat de supervisar les rutines va ser Ross Edgeley, guru dels entrenaments amb patrons castrenses. Va memoritzar «800 moviments» per a les baralles i va fer «62 quilòmetres en una prova de relleus de 31 hores, sense parar», ha explicat.

Malgrat que la crítica sempre ha passat de puntetes sobre la seva filmografia –«era una actriu que prometia més del que al final va donar», opina un veterà crític de cine– i que el premi de la seva aventura a Hollywood va ser una relació amb Adrien Brody, ella sempre es va doldre d’haver renunciat a la «seva passió» per atendre la família. 

Actriu ‘à la carte’ 

I ara reseteja el seu jo actoral ‘à la carte’. Aquest any també ha rodat a Austràlia ‘Carmen’, al costat de Rossy de Palma. La dirigeix Benjamin Millepied, marit de Natalie Portman, que al seu torn coprotagonitza amb Hemsworth ‘Thor: Love and thunder’, la producció de Marvel que s’estrena el 8 de juliol. ¿A què ve tant detall encadenat? És rellevant. Tots són veïns de Byron Bay, a Nova Gal·les del Sud, al sud-est d’Austràlia, que s’està convertint en l’alternativa de Hollywood. Artistes com Zac Efron, Nicole Kidman, Matt Damon, Sacha Baron Cohen i Melissa McCarthy agraeixen l’absència de paparazzis, les onades per surfejar i el mercat setmanal de grangers i agricultors on proveir-se de productes sense químics.

«Ja no puc tornar a una ciutat, perquè aviat em començo a atabalar –ha declarat Pataky–. En una ciutat he d’estar pendent dels pollets, que es mouen molt i allà pugen pels arbres». Els pollets són India Rose, de 10 anys, i els bessons Tristan i Sasha, de vuit. Per ells ha muntat una infància en què poder rondar descalços entre plantes tropicals i relacionar-se amb els animals –tenen gossos i gats, cavalls, un parell de burros i un llangardaix barbut– sense saber que els seus pares són molt i molt famosos.

La rara sostenibilitat

La rara sostenibilitat«No abusem de l’electricitat, intentem reutilitzar tot el que tenim i cuidem l’energia», explicava Pataky a ‘¡Hola!’, la seva publicació de capçalera. Això deu implicar un esforç horrible en una casa, diuen, de 30 milions de dòlars amb diverses plantes, sis dormitoris enormes, una ‘infinity pool’ i un gimnàs bestial amb spa, sala de cine, jardí amb una foguera per rostir núvols de malví... Els veïns es van queixar que era «inapropiada per a l’àrea» i alguns curiosos la comparen a un centre comercial o un petit aeroport.  

Notícies relacionades

Però és superinstagramejable –Pataky té 4,9 milions de seguidors– i, mentre no arriben més ofertes de pel·lícules, l’actriu monetitza el que pot: és rostre d’una marca de sandàlies espanyola –Gioseppo–, porta amb el seu noi una ‘app’ de fitnes i vida sana –Centr, en la qual també treballa l’entrenador de les Kardashian– i acaba de treure una línia de cosmètics naturals anomenada Purely Byron.

Expliquen que l’únic que pertorba l’edèn australià és la ubicació dels martells de Thor que Hemsworth porta a casa, cinc per cada pel·lícula. És a dir, entre la tetralogia del Déu del Tro a Asgard i a la Terra i les entregues d’‘Avengers’ en les quals apareix, 40 ‘mjolnirs’. Ell els posa a les prestatgeries i ella els fica en un armari.