Dissenyador de la Barcelona guapa dels 90

Cinc fites en la carrera de Toni Miró

El modista va diversificar les seves activitats més enllà del disseny de moda, i va crear línies per a uniformes i fins i tot taüts

Cinc fites en la carrera de Toni Miró
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El creador català, icona indiscutible pel que fa a la moda de la Barcelona del disseny dels anys 90, deixa en la memòria cinc fites en una carrera que va ser particularment creativa en la moda masculina –de fet, la femenina sempre va tenir un elegant i sever toc masculí.

Al costat de Pep Guardiola

Als anys 90, el llavors jugador del Barça Pep Guardiola, que sempre ha estat molt atent al món de la moda –la seva dona també hi participava amb empresa pròpia– es va fer gran amic del modista i fins i tot va arribar a participar com a model en una passarel·la Gaudí.

Seduint John Malkovich

La fosca sobrietat de Miró va seduir l’actor nord-americà, símbol per excel·lència del cine independent. Tal era l’amor que Malkovich sentia pels vestits del dissenyador que viatjava especialment a Barcelona per encarregar el seu vestuari i en un determinat moment també va actuar com a model en alguna de les seves desfilades.

Vestint la selecció olímpica

En l’eufòria de la Barcelona 92, Toni Miró, ‘el’ dissenyador per excel·lència de la modernitat barcelonina, va ser el responsable indiscutible de vestir els participants en la cerimònia d’obertura dels Jocs Olímpics, utilitzant, això sí, més colors (vermell obligatori) dels que acostumava a fer servir. Allò dels uniformes es va convertir en una especialitat seva, ja abans s’havia encarregat de vestir els Mossos d’Esquadra, i més tard ho faria amb els empleats de Telefónica i amb els de Port Aventura.

Al teatre i el cine

Com a dissenyador va ser responsable del vestuari d’obres teatrals i, gran amic de Bigas Luna, també va vestir Àngel Jové, el tèrbol protagonista de la pel·lícula ‘Caniche’ de Bigas Luna.

Un vestit per a l’eternitat

Notícies relacionades

L’empresa Antonio Miró va diversificar les seves activitats fins al punt d’arribar a dissenyar material de papereria, però res tan curiós com la línia de vestits per a home i dona apropiats per servir com mortalla. Com a complement, Miró també va ser el primer dissenyador en la creació de taüts, a què va dotar d’un impactant colorit.

 

Temes:

Moda Disseny