Portada a ‘Time’

Reese Witherspoon, la ‘rossa molt legal’ que ha amassat un imperi de llibres i sèries

  • L’estrella de Hollywood està bolcada des del 2016 en Hello Sunshine, un influent club de lectura i una màquina de produir ficcions televisives de gran èxit

  • «La meva major esperança és que aquesta portada pugui inspirar altres nenes a pensar: ‘¡Puc fer això!’ perquè les dones canviaran el món i la història», assegura

Reese Witherspoon, la ‘rossa molt legal’ que ha amassat un imperi de llibres i sèries
5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquesta setmana Reese Witherspoon ha triomfat per partida doble. No només ha sigut una dels 18 presentadors de luxe dels Premis de l’Acadèmia i una de les estrelles que més ha brillat a l’alfombra vermella dels Oscars 2021, amb un impressionant Dior vermell i joies de Bulgari de més de tres milions de dòlars, sinó que l’actriu també és protagonista de la portada del número especial de la revista ‘Time’ del mes de maig dedicada a les 100 empreses que han tingut un impacte extraordinari en el món. Entre totes elles, la nineta dels seus ulls, el seu raig de sol, Hello Sunshine, l’influent club de lectura, mecenes d’autors i màquina de produir ficcions televisives de gran èxit.

«Si li haguessis dit al meu jo de tercer grau, la que va començar el seu primer negoci personalitzant passadors per als cabells, que un dia seria a la portada de la revista ‘Time’ com a dona de negocis, hauria dit: ‘¡Això és genial!’ o una cosa molt semblant dels 80 [...]. Estic molt orgullosa de la meva companyia Hello Sunshine. En el moment en què la meva carrera es va centrar a amplificar les veus d’altres dones i crear més per a d’altres, el món es va obrir davant meu d’una forma increïble [...]. L’associació femenina és el combustible més poderós del planeta. Gràcies a les dones d’enorme talent que han col·laborat amb mi i han compartit les seves històries / guions / llibres amb @hellosunshine i @reesesbookclub. La meva major esperança és que aquesta portada pugui inspirar altres nenes a pensar: ‘¡Puc fer això!’, perquè les dones canviaran el món i la història», ha escrit a Instagram l’actriu de 45 anys que el 2006 va guanyar un Oscar, un Globus d’Or i un Bafta, per la seva interpretació de la dona de Johnny Cash a ‘A la corda fluixa’.

Per a aquesta portada, l’actriu ha triat un autèntic ‘look’ de dona de negocis amb un ‘blazer’ fosc de Gabriela Hearst i talons de Celine. Les fotografies són de Julia Johnson i Cody Cloud.

De ‘rossa legal’ a ‘referenta’

‘Time’ se centra en com Witherspoon «ha transformat el seu paper a Hollywood d’estrella de cine a líder empresarial i creadora de la seva pròpia fortuna». Aquesta és la història de la seva metamorfosi en ‘referenta’.

Als 7 anys la filla d’un otorrinolaringòleg i una infermera de Nova Orleans va gravar uns anuncis per a la tele i va començar a fer classes d’interpretació. Una afició que va començar a compaginar amb una altra de les seves passions, el seu amor pels llibres. Amb 14 anys, es va presentar a un càsting per a un paper secundari però va acabar protagonitzant la pel·lícula ‘L'estiu de la meva vida’. ‘Variety’ va considerar la seva actuació de «memorable commovedora». La fama mundial li va arribar el 2001 amb la comèdia ’Una rossa molt legal’ (que va tenir una seqüela dos anys després). En l’entrevista explica que dona perquè, a diferència d’altres dones, com Britney Spears, Paris Hilton o Lindsay Lohan, que van ser retratades com a «dolentes», altres com ella o la seva amiga Jennifer Garner eren «bones» per als mitjans.

De tota manera, després d’aquells triomfs, va començar a recercar a Hollywood papers que realment l’omplissin, històries inspiradores de dones. Com que no en va trobar, ho va buscar en les lectures.

Així va néixer el 2016 el seu club de lectura, Hello Sunshine, que és ara la base en la qual se sustenta el seu negoci. Buscar llibres i autors interessants per adaptar-los a la pantalla. Ja té en el seu historial la detecció i creació de diversos èxits. De les 54 seleccions fins a la data, a mig camí entre el literari i el comercial, més de 30 s’han enfilat en la ‘llista dels més venuts’ del ‘The New York Times’, fet que converteix l’actriu en una cotitzada cercatalents editorial, com remarca ‘Time’.

Els executius de la seva companyia han greixat una fina maquinària per aconseguir els drets de propietat intel·lectual i de pantalla, i actualment per les seves oficines passen 1.000 obres a l’any, entre llibres, articles, guions originals i presentacions.

Sèries i pel·lícules de moda

Notícies relacionades

Hello Sunshine, a més, ha produït sèries de moda basades en llibres seleccionats per l’actriu, com ‘Big Little Lies’ (HBO) i ‘Little Firers Everywhere’ (Amazon Prime Video). Abans que aquesta triomfal companyia mediàtica, Witherspoon va construir Pacific Standard, encarregada de produir el 2014 la pel·lícula ‘Perdida’ (dirigida per David Fincher) i ‘Alma Salvaje’ (Jean-Marc Vallée), protagonitzada per ella mateixa i per la interpretació de la qual va ser nominada a l’Oscar. Tots els beneficis els va invertir en Hello Sunshine, tot i que, com ella mateixa explica a ‘Time’, al principi va ser dur: «No tenia diners per pagar tots els empleats ni per mantenir els llums encesos de l’oficina». Va buscar socis, patrocinadors, un CEO...

Altres actors també produeixen les seves pel·lícules, però el que distingeix Hello Sunshine és que combina llibres i cine, i, sobretot, la seva ambició de convertir-se en un imperi mediàtic. I això ja l’hi ha reconegut en portada ‘Time’. «El que va començar com una resposta a l’escassetat de rols atractius per a les dones s’ha convertit en una empresa multiplataforma de 70 persones. Actualment té quatre produccions en marxa: ‘Truth Be Told’, ‘From Scratch’ i ‘The Morning Show’, a Los Angeles, i ‘Where the Crawdads Sing’, a Nova Orleans. A més, ha obert divisions enfocades en projectes d’animació, nens, podcasts, sèries digitals i xarxes socials, com una aplicació específica per al club de lectura.