Antecedents a Alves

Els casos més sonats de futbolistes acusats d’agressió sexual o violació

Onze escàndols que van afectar jugadors de futbol repartits per tot el planeta

Els casos més sonats de futbolistes acusats d’agressió sexual o violació

Jordi Cotrina

5
Es llegeix en minuts

Dani Alves ha passat la primera nit a la presó. Però no ha sigut el primer futbolista que s’ha vist esquitxat per un escàndol sexual. La vida extraesportiva de molts jugadors ha estat envoltada de nits plenes d’excessos, amb prostitutes contractades i orgies. Alguns han anat més lluny i han hagut de respondre davant la justícia per violació, agressió sexual o abusos. Alguns dels casos més sonats han involucrat estrelles repartides per tot el planeta.

 

Benzema, Ribéry i Valbuena

Benzema i Ribéry es van veure involucrat en un embolic per haver contractat els serveis d’una prostituta menor d’edat. Els dos futbolistes van haver de declarar davant el jutge, tot i que l’adolescent els va estalviar finalment la presó a l’afirmar que els jugadors no coneixien la seva edat. Però l’escàndol més notori que va afectar Benzema i li va costar al davanter madridista estar apartat uns quants anys de l’equip nacional francès va ser l’anomenat ‘cas Valbuena’. Benzema es va veure implicat en l’escàndol sexual que afectava el seu company de selecció Mathieu Valbuena quan a finals del 2015 una trucada va alertar aquest últim que la seva imatge apareixia en un vídeo d’alt contingut sexual. Li van fer xantatge perquè pagués 150.000 euros o el vídeo seria difós a través d’internet. El davanter del Madrid va ser acusat de complicitat en el xantatge.

Cristiano i Las Vegas

L’estrella portuguesa es va lliurar d’un judici per violació per falta de proves a Las Vegas el 2020. Va ser el juny del 2019, i Cristiano Ronaldo va ser acusat per Kathryn Mayorga d’haver-la sodomitzat en una habitació d’hotel. La dona va assegurar que el jugador la va violar a la seva habitació ja que s’havia negat a mantenir-hi relacions sexuals. Cristiano sempre va negar els fets.


El vídeo infame de l’Eibar

Sergi Enrich i Antonio Luna, jugadors de l’Eibar, es van veure embolicats l’octubre del 2016 en la difusió d’un vídeo d’alt contingut sexual a través de les xarxes socials. Els dos futbolistes apareixien mantenint relacions amb una dona que els demanava que no gravessin l’escena. Els jugadors van demanar disculpes i van acusar un tercer futbolista i company d’equip, Eddy Silvestre, d’haver difós les imatges.


Demanda contra Neymar

La multinacional Nike va rescindir el 2021 el contracte amb Neymar al negar-se a cooperar en la investigació després de la denúncia d’una treballadora de la firma nord-americana que assegurava haver sigut agredida sexualment per l’estrella brasilera. Segons la demandant, el davanter brasiler la va obligar a fer-li sexe oral durant un esdeveniment publicitari a Nova York. Els fets van passar el 2016. Neymar ha aparegut lligat a diverses festes amb prostitutes al llarg de la seva carrera esportiva.

Presó per als jugadors de l’Arandina

Una menor de 15 anys va ser atreta el 2017 al pis que compartien tres futbolistes de l’Arandina, el conjunt de futbol d’Aranda de Duero. Sense que pogués reaccionar, va ser agredida sexualment pels futbolistes que en una primera sentència van ser condemnats a 38 anys de presó per violació. Després de recórrer, la justícia va rebaixar les penes a Carlos Cuadrado i Víctor Rodríguez a 4 i 3 anys de presó al considerar que es tractava d’un delicte d’abusos. El tercer involucrat, Raúl Calvo, va ser absolt.

Santi Mina i el seu exili saudita

El juny del 2017 una jove va denunciar per violació a la localitat de Mojácar, a Almeria, el futbolista del Celta Santi Mina i el seu excompany David Goldar per violació. Cinc anys després, Mina va ser condemnat a quatre anys de presó en suspens i una indemnització de 50.000 euros per l’Audiència d’Almeria, que va provar un delicte d’abús sexual però no d’agressió. Goldar va ser absolt. Mina juga actualment a l’Al-Shabab de l’Aràbia Saudita.


De Gea i Muniain, esquitxats


David de Gea i Iker Muniain es van veure implicats el 2016 per una testimoni protegida del cas Torbe (un empresari relacionat amb el cine porno, que va ser empresonat), que va explicar que va ser portada a un hotel de Madrid el 2012 on es va trobar amb els dos futbolistes, i una altra dona, i va ser sotmesa a abusos sexuals. L’escàndol va esclatar abans de l’Eurocopa de França. Els futbolistes del Manchester United i l’Athletic van negar els fets.


Escàndol al ‘Dream Team’


José Ramón Alexanco, capità del Barça, va ser detingut el 1988 en plena concentració de pretemporada a Papendal (Països Baixos) acusat d’haver violat una treballadora de l’hotel on s’allotjava el club blaugrana, entrenat llavors per Johan Cruyff. Després de passar a disposició judicial, va ser posat en llibertat per falta de proves, després d’estar dos dies al calabós. «No hi ha motius per sospitar que el delicte del que l’acusen revesteixi la gravetat que al·lega l’acusació», va explicitar el jutge.


Judici contra Benjamin Mendy


El futbolista francès, apartat de la disciplina del Manchester City, va ser declarat aquest mes no culpable de violar quatre dones i agredir-ne sexualment una altra a la seva mansió de Cheshire (Anglaterra). S’enfrontava a una pena de cadena perpètua. 

L’ex internacional francès va ser absolt per unanimitat de sis càrrecs de violació i una agressió sexual després d’un judici de cinc mesos en el Tribunal de la Corona deChester. Mendy, de 28 anys, s’enfrontarà a un segon judici ja que el jurat no va poder arribar a un veredicte per un càrrec de violació i un altre d’intent de violació.


Robinho, amagat al Brasil


L’exjugador del Madrid va ser sentenciat el 2017 a nou anys de presó per un tribunal italià per la seva suposada participació en una violació col·lectiva a una jove de 23 anys, que va tenir lloc durant la seva etapa com a futbolista del Milan. Els fets van passar en una discoteca milanesa (2013). Robinho va defensar que el sexe havia sigut consentit. Tanmateix, el Tribunal Suprem d’Itàlia va confirmar la primera sentència. Itàlia va demanar l’extradició, però la Constitució brasilera no permet l’entrega dels seus ciutadans a les autoritats estrangeres. El canvi de Govern al Brasil podria obrir-li una cel·la al seu país perquè compleixi el càstig per violació.

Presó per a Adam Johnson


El jugador del Sunderland va ser condemnat a sis anys de presó el 2015 per abusar d’una menor de 16 anys, que prèviament havia assetjat per internet.