#Corrersinmiedo

"Volem córrer soles i sense por": les dones reivindiquen la seva llibertat a les xarxes socials

Desenes de dones surten a córrer contra la por de fer-ho de nit o en zones apartades

S'hi van sumar cares conegudes com ara Nagore Robles, Sandra Barneda i Almudena Ariza

nagore

nagore

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

La notícia inicial que la jove assassinada Laura Luelmo havia sortit a córrer ha despertat una onada d’apoderament de les dones a través de les xarxes socials. 

A Twitter, sota els hashtags #corrersinmiedo i #correrenlibertad, desenes d’usuàries han mostrat que estan fartes de la por de caminar o córrer de nit o en zones apartades precisament per successos com el d’aquesta setmana. 

Les dones volen córrer sense por, i per a això han mostrat la seva indignació a través de vídeos i fotografies, sent alhora un homenatge a la mateixa Laura. 

Entre les participants d’aquesta iniciativa també hi ha cares conegudes, com Sandra Barneda, Almudena Ariza i Nagore Robles.

Notícies relacionades

Però no han sigut les úniques. La reclamació d’un espai de llibertat, com el que els homes tenen, ha sigut un tema de debat les últimes hores a través de Twitter. 

Això coincideix precisament amb el llançament la setmana passada d’una aplicació perquè les dones que se sentin insegures puguin unir-se per córrer. Segons Sincronizadas, els estudis indiquen que nou de cada deu dones sent por quan fan ‘running’ en solitari i a un 44% li aporta seguretat fer-ho acompanyada.