Preocupació en el món del futbol

La família de Pelé gairebé al complet acompanya l’exfutbolista a l’hospital

‘O Rei’, la salut del qual s’ha deteriorat en els últims dies, lluita contra el càncer de còlon en un hospital de São Paulo

La família de Pelé gairebé al complet acompanya l’exfutbolista a l’hospital

EP

1
Es llegeix en minuts

Gran part dels fills i nets de l’exfutbolista brasiler Edson Arantes do Nascimento ‘Pelé’ van passar la nit de Nadal a l’hospital on el tricampió mundial està ingressat des de fa gairebé un mes, en moments en què el seu delicat estat de salut té en suspens tot un país i tots els aficionats al futbol del planeta.

«Hi som gairebé tots», va afirmar Kely Nascimento, una de les filles de l’exfutbolista, que ha publicat aquest diumenge a la matinada al seu compte d’Instagram una foto on surt amb els seus germans i la seva mare a l’habitació de l’hospital on Pelé va ser internat el 29 de novembre. A la imatge apareixen la dona del ‘Rei’, Marcia Aoki, els seus tres fills grans, inclòs l’exporter Edinho, que va arribar dissabte a São Paulo, i alguns dels nets, però no apareix el llit on Pelé està sota cures intensives.

Notícies relacionades

«Gairebé tots. Bon Nadal. Agraïment, amor, unió, família... L’essència del Nadal. Els agraïm a tots vostès tot l’amor i la llum que ens dirigeixen. En aquesta vida boja i sorprenent, jo no seria res sense ells. Avui i sempre: bon Nadal, bon tot», va afirmar Nascimento en la seva publicació. Un dels últims a arribar va ser Edinho, exporter del Santos i actual tècnic del club Londrina, perquè els compromisos professionals només li van permetre acudir a l’hospital dissabte.

L’estat de salut de l’exfutbolista, de 82 anys, acapara l’atenció al Brasil des de dimecres, quan l’Hospital Albert Einstein de São Paulo va informar d’un empitjorament del càncer de còlon que se li va diagnosticar el 2021 i va dir que Pelé està rebent cures relacionades amb «disfuncions renals i cardíaques». Pelé va ser hospitalitzat per avaluar un canvi en el tractament de quimioteràpia que rebia des que al setembre de l’any passat li van detectar el tumor al còlon. Dies després, l’hospital va informar que l’estava tractant també per una infecció respiratòria que, segons les seves filles, va patir a conseqüència d’una infecció de covid-19.

Temes:

Pelé Futbol