La cita olímpica hivernal

Els tres espanyols amb opció de medalla a Pequín

Queralt Castellet és la més ben situada per pujar al podi, sense oblidar Lucas Eguibar i la sorpresa de Thibault Magnin

Els tres espanyols amb opció de medalla a Pequín

KELSEY BRUNNER

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Dels 14 espanyols que representen Espanya als Jocs Olímpics d’Hivern, que se celebren des d’aquest cap de setmana a Pequín, hi ha tres opcions de medalla. La catalana Queralt Castellet és la més ben situada per pujar al podi olímpic, en la seva cinquena cita en uns Jocs. Lucas Eguibar, campió del món d’Snowboard Cross, també vol lluitar per les medalles, tot i que aparentment no arriba en el seu millor moment. Thibault Magnin, de pare suís i mare espanyola, vol donar la sorpresa en esquí acrobàtic.

Queralt Castellet

Cinc Jocs... es diu aviat. 32 anys té la ‘rider’ de Sabadell, una institució, la dona que ha anat creixent al costat de l’snowboard des que va debutar en una cita olímpica amb 16 anys. Aspira a tot a Pequín, tot i que la pressió a Queralt Castellet li arriba en el halfpipe, on mira d’enlluernar el jurat amb trucs increïbles sobre l’aire i sentint-se a gust sobre la taula. «Em falten encara molts somnis, entre d’altres aconseguir un or en un Campionat del Món, una medalla als Jocs o un Globus d’Or», ha declarat en una entrevista a aquest diari. Caldrà matinar els dies 9 i 10 de febrer per veure-la en acció.

Lucas Eguibar

Notícies relacionades

És la gran estrella masculina de l’equip espanyol olímpic. Arriba a Pequín 2022 sent el campió del món d’Snowboard Cross, títol que va aconseguir l’any passat a Idre Fjäll, a Suècia. Referència, per tant, per aconseguir una medalla i seguir els passos de Regino Hernández, que va aconseguir fa quatre anys la medalla de bronze. «Si guanyes la general de la Copa del Món (com va fer el 2015) és que has sigut fort tota la temporada; guanyar el Mundial és un dia cada dos anys i els Jocs un dia cada quatre. Jo continuo treballant moltíssim i serà el que hagi de ser. Si no és a Pequín, intentaré uns altres Jocs, quatre anys més i ja està», va declarar a aquest diari l’any passat després del seu títol mundial. Té 27 anys i és guipuscoà. Competirà dijous, 10 de febrer.

Thibault Magnin

Amb 21 anys va aconseguir al gener tornar a la competició després de patir una lesió de genoll. Igual com Javier Lliso, participa en el Big Air. De pare suís i mare espanyola sempre ha fet de les muntanyes el seu escenari per intentar triomfar esportivament. I més ara que debutarà en uns Jocs. «Intentaré fer els meus millors trucs a Pequín i qui sap si aconseguir una medalla». Ha sigut un any complicat perquè l’estiu passat em vaig haver d’operar del genoll i vaig estar molt temps sense poder esquiar». Debuta dilluns 7 de febrer a la matinada.