Els plans de futur

Barcelona inicia el final de la «travessia pel desert» esportiu

  • La ronda espanyola, segons Jaume Collboni, és només l’inici per a un canvi de plans a l’Ajuntament de Barcelona que vol anunciar en els pròxims mesos l’organització d’altres esdeveniments de caràcter internacional.

  • El Tour té oberta la porta municipal.

Barcelona inicia el final de la «travessia pel desert» esportiu

AJUNTAMENT DE BARCELONA

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Una dècada sense grans esdeveniments esportius, «la travessia pel desert», tal com la va definir ahir Jaume Collboni en la presentació de la sortida barcelonina de la Vuelta. El tinent d’alcalde, mà dreta de l’alcaldessa, Ada Colau, vol tornar a obrir la capital catalana per als esdeveniments internacionals. «En els pròxims mesos anunciarem més candidatures per acabar amb una travessia al desert de 10 anys. Els esdeveniments d’alt nivell aniran donant els seus fruits, a part d’acollir la Vuelta», va afirmar el regidor barceloní.

El PSC, de la mà de David Escudé, és el partit que es responsabilitza de les organitzacions esportives a la capital catalana de forma bastant autònoma fins al punt que difícilment es deixa veure l’alcaldessa en carreres i competicions que se celebren a la ciutat, com, per exemple, la marató, en la cerimònia de lliurament de premis.

Collboni, aquest dilluns, per no distreure ni treure protagonisme a la sortida de la Vuelta, no va voler donar més detalls sobre quins esdeveniments internacionals podrien organitzar-se a Barcelona en els pròxims anys. Tot i que, tractant-se de la ronda espanyola i de ciclisme, era gairebé una obligació preguntar-li pel Tour, la prova reina d’aquest esport, que va visitar Barcelona el 2009 i que podia haver tornat, ni més ni menys que acollint la gran sortida de la carrera, el 2014. 

Faltava només la firma

L’administració de Jordi Hereu va deixar l’acord amb la direcció del Tour a falta només de la firma després del compromís adquirit el 2010 quan encara es respirava l’aire de satisfacció pel pas de la prova francesa. El 2011 van arribar les eleccions municipals i hi va haver canvi polític a l’ajuntament. L’alcaldia va passar en mans de la desapareguda CiU amb Xavier Trias al capdavant.

El primer acord establia que el Tour partiria de Barcelona el 2014, any que ho va fer finalment de Leeds, a Anglaterra. Tot es va trencar durant un dinar, que es va organitzar en un restaurant de la Barceloneta, amb la presència de Christian Prudhomme, director del Tour, que s’havia desplaçat des de París. Els representants de l’ajuntament es van presentar al dinar... amb una hora de retard. El gest va deixar clar a Prudhomme que la sortida de la seva carrera des de Barcelona hauria d’esperar.

El Tour partirà des de Bilbao el 2023

Notícies relacionades

Ara, segons ha pogut saber aquest diari, ASO, l’empresa propietària del Tour, que també ho és de la Vuelta, està encantada per la circumstància que l’any que ve les seves dues principals carreres partiran d’Espanya. El Tour ho farà des de Bilbao. La porta perquè la Grande Boucle surti de Barcelona continua oberta.

 «La ciutat ambiciona a tot però hem de ser molt professionals a l’hora d’adquirir compromisos», va respondre Collboni, de forma una mica enigmàtica, al ser qüestionat ahir per un futur pas de la ronda francesa.