PICABARALLA A TWITTER

Foc creuat entre Guardiola i Tebas

  • «¿Hauries guanyat tants títols sense dopatge econòmic?», afirma el cap de LaLiga

  • «Per a això estàs tu, perquè ens expliquis per què encara som tan lluny de la Premier després de dues dècades brutals del futbol espanyol», rebat el tècnic

Foc creuat entre Guardiola i Tebas
2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El partit entre Pep Guardiola i Javier Tebas ve de lluny i està lluny d’acabar. Després que el tècnic català obrís foc recomanant a TV-3 al president de LaLiga «que aprengui de la Premier» s’han embolicat en una discussió a Twitter. «Seria bo que t’ensenyin una mica de macroeconomia del futbol», va dir Tebas. I, després que l’entrenador del Manchester City l’acusés de no saber monetitzar els èxits del futbol espanyol, li ha preguntat si «hauria guanyat tants títols sense dopatge econòmic».

Notícies relacionades

«Jo no entenc de macroeconomia, ni demografia, ni de la penetració de la TV de pagament, ni de la Xina», ha afirmat amb ironia Guardiola abans de llançar un nou dard. «Per a això estàs tu, perquè ens expliquis per què encara som tan lluny de la Premier després de dues dècades brutals del futbol espanyol. Perquè ens ho expliquis i... ho solucionis». En el seu fil de tuits en català Pep s’ha preguntat com és possible que Tebas no hagi sabut aprofitar les Champions conquistades pel Barça i el Madrid, les finals de la màxima competició europea assolides pel València i l’Atlètic, les Europa Leagues aconseguides pel Sevilla i el Vila-real, els títols obtinguts per la selecció espanyola i el joc desplegat per Messi i Cristiano. «Admiració i estimació de tothom... però el problema és dels clubs estats. Has de saber molt d’això dels clubs estats, ¿oi?».

El cap de LaLiga havia aixecat la veu, en repetides ocasions, contra el City, denunciant «dopatge financer dels equips estat» i lamentant que el TAS aixequés la sanció de dos anys sense disputar competicions europees pel que la UEFA considerava considerava reiterats incompliments del ‘fair play’ financer. Un argument que va tornar a utilitzar per rebatre Guardiola. «Pep, de la Premier aprenc cada dia, seria bo que t’ensenyin una mica de macroeconomia del futbol, dels efectes dels clubs estat en la inflació de salaris, de demografia, de la penetració de la TV de pagament, de la Xina... i de l’absolució en el TAS tindrem notícies». Després de la resposta de l’exblaugrana, Tebas, exmembre de Fuerza Nueva i votant de Vox, ha canviat també al català per defensar la seva gestió i atacar la del City. «Els nostres clubs fa set anys que tenen beneficis. T’has de preocupar més del City Group, que acumula mil milions de pèrdues durant les últimes temporades. No són inversors, són destructors de diners que creen inflació. ¿Hauries guanyat tants títols sense dopatge econòmic?».